Dolar 32,3370
Euro 35,2002
Altın 2.247,05
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açıldı

Aksaray’da, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü Anma programı kapsamında düzenlenen “Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi ”adlı fotoğraf sergisi açıldı..

15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
12 Temmuz 2017 21:42

Aksaray’da, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü Anma programı kapsamında düzenlenen “Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi ”adlı fotoğraf sergisi açıldı.

(FETÖ) Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında AA foto muhabirleri tarafından Ankara ve İstanbul’da çekilmiş 60 fotoğraf ile Aksaray Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü arşivinde bulunan 15 Temmuz fotoğraflarının yer aldığı sergi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’nda Aksaray halkının gösterimine sunuldu.

15 Temmuz Fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı Aksaray Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile belediye meclis üyeleri tarafından yapıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, açılışın ardından protokol üyeleriyle birlikte sergiyi gezdi.O geceye dair Aksaray’da yaşanan ve fotoğraf karelerine yansıyan gelişmeler hakkında bilgi aktardı.

15 Temmuz şehitlerini anmak için Aksaray’da çeşitli programlar ve etkinlikler düzenlediklerini belirten Başkan Yazgı, 15 Temmuz’un unutulmaması adına çok önemli bir fotoğraf sergisi düzenlediklerinin ifade ederek şunları “Öncelikle bu sergimize desteklerinden dolayı Anadolu Ajansına özellikle teşekkür ediyorum. Buradaki fotoğrafların kaynağı kendileridir. Darbeye teşebbüsün çok şiddetli yaşandığı özellikle köprüde, İstanbul’da ve Ankara’da ve farklı alanlarda çekilmiş fotoğraflar sergimizde yer alıyor. Bu darbeyi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu nedenle bu fotoğraflar bizim için çok değerli. Sergiyi gezerken o günkü anılar teker teker hafızalarımızda canlanıyor. Allah bir daha memleketimize bu tür badireler yaşatmasın. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve hükümetimizle beraber bizlere güç versin. Bu fotoğraf arşivini bizlere açtığı için bizlere yardımcı olduğu için Aksaray’ımızda böyle güzel bir etkinliğe destek sağladığı için Anadolu Ajansına teşekkür ediyorum.”

VALİ YARDIMCISI ANT “ 15 TEMMUZ 2016’YI ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

Aksaray Vali Yardımcısı Kubilay Ant “ 15 Temmuz şehitlerimizi anma gününde bir araya geldik. Belediye başkanımızla birlikte bir sergi açılışı gerçekleştirdik. 15 Temmuz akşamında Aksaray’da milli irade meydanında etkinlikler devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulundaki hitapları burada vatandaşlarca izlenecek. Günün anlam ve önemine ilişkin çok çeşitli faaliyetlerimiz var. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum . Tarihimizdeki önemli günlerimizi kahramanlık destanlarımızın son halkası 15 Temmuz 2016’yı unutmamız gerekiyor.

REKTÖR ŞAHİN “ ALLAH MİLLETİMİZE VE DEVLETİMİZE BİR DAHA 15 TEMMUZ GİBİ BİR GECEYİ YAŞATMASIN”

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin “ 15 Temmuz akşamı devletimize ve hükümetimize karşı Türkiye’nin siyasal hayatında daha önce hiç görmediğimiz türeden bir kalkışma ile karşı karşıya kaldık. Elhamdülillah milletin iradesiyle Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin önderliğinde savuşturmuş olduk. Allah bir daha bu ülkeye, bu devlete ve bu millete 15 Temmuz gibi bir geceyi bir daha yaşatmasın. Allah milletimize devletimize zeval vermesin. Birliğimizi beraberliğimiz bozmasın. Dedi.

SERGİYİ GEZEN VATANDAŞLAR “OGÜN GÖZÜMÜZDE YENİDEN CANLANDI”

15 Temmuz fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezen vatandaşlar, darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen o günleri unutamadıklarını ifade ederek, şunları söylediler “Aksaray’ımızda açılan bu fotoğraf sergisinde 15 Temmuz akşamı yaşananlar gözümüzün önünde canlandı. O anları tekrar yaşadık. Bizler vatandaş olarak Ülkemizin birlik ve bütünlüğü için Cumhurbaşkanımızın ve devletimizin her zaman yanındayız. O günleri unutmayacağız, unutturmayacağız. Ayrıca Anadolu Ajansına ve belediyemize bu güzel sergiyi bizlere sunduğu için de teşekkür ediyoruz.”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.