Dolar 32,3379
Euro 35,1488
Altın 2.241,94
BİST 8.740,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aday çıkmaya korkarlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Av. Ali Rıza Toprak yayınladığı basın bildirisinde şu ifadeleri kaydetti:

Aday çıkmaya korkarlar
Aksaray Anadolu AŞ
25 Mart 2017 12:16

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Av. Ali Rıza Toprak yayınladığı basın bildirisinde şu ifadeleri kaydetti:

“Son günlerde referandum çalışmasında halkın oyuna sunulan Anayasada getirmek istedikleri değişiklikleri dürüstçe anlatmaktan korkanlar; ilçe kongrelerinde aday olmaya korkanlar, il kongrelerinde tek listeye hayır deyip aday olmaya kalkışanları derhal partisinden dışlayanlar. 20 yılı aşkın süredir bir siyasi partinin genel başkanı olup, genel başkanlığı tehlikeye girince ülkücü milliyetçi olarak tanınan kişileri partisinden atanlarla iş birliği yapanlar Kılıçdaroğlu’nu tek adamlıkla suçluyorlar.

Genel başkanımız kurultaylar da partili delegelerin oylarıyla seçilmiştir. Her kurultayda da rakip aday çıkmasına rağmen, rakip adaylar hakkında bugüne kadar hiçbir işlem yapılmamıştır. Halen partimizde etkin bir biçimde çalışmaktadırlar.

Aksaray ilinde, kongrelerinde aday çıkmaya çalışanlara parti içinde bir takım işlerin usulsüz ve tarafgir yapıldığını ileri sürenleri derhal partiden dışlıyorlar. Sizin hangi kurultayınızda tek adamın isteği dışında aday çıkabildi. Başbakanı olağanüstü kongre ile genel başkanlıktan ve başbakanlıktan düşüren sizin partiniz değil mi?

Yasama, yargı ve yürütmenin kuvvetler ayrılığı ve eşitliği ile her türlü eylem ve işlemin yargı denetiminde olması gerektiği düşüncesini dahi ortadan kaldıran bir sistem getirilmektedir. Tüm atamalar sadece tek kişiye bırakılmaktadır. İdari yapılandırmalarda bile tek kişiye yetki verilmektedir. Bu nasıl tek adamlığa son vermedir. Bu düpedüz tek kişinin koskoca ülkeyi vesayet altına almasıdır. Ortak akıl, istişare, birlikte hareket etme ortadan kaldırılmaktadır. Dünyanın hiçbir yerinde örneği görülmeyen bir sistem dayatılmaya çalışılmaktadır. Sağa sola saldırmaya gerek yok. Getirmek istediğiniz tek adam yönetimi bu ülkeye dar gelir. Bu ülke tam demokrasi ile yönetilmeye layık bir ülkedir. O nedenle bizim genel başkanımızla uğraşmayı bırakıp ülkemize uygun dünya standartlarının da üstünde tam bağımsız demokratik laik Cumhuriyet’in tüm kurum ve kurallarıyla işlevlik kazanması için hep birlikte çalışmaya davet ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.