Dolar 32,3355
Euro 35,2046
Altın 2.246,80
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

EMITT Fuarı’nda Aksaray’dan etkili tanıtım

İstanbul Beylikdüzü fuar alanında bu yıl 21.’si düzenlenen ”Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı’ nda (EMITT) Aksaray standı göz doldurdu.

EMITT Fuarı’nda Aksaray’dan etkili tanıtım
Aksaray Anadolu AŞ
30 Ocak 2017 17:21
  İstanbul Beylikdüzü fuar alanında bu yıl 21.’si düzenlenen ”Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı’ nda (EMITT) Aksaray standı göz doldurdu.
        Dünyanın 5. büyük turizm fuarı olan EMITT’te ilimizde öne çıkan kültür ve turizm değerlerimiz tüm yönleri ile ziyaretçilere sunuldu. Aksaray standında tanıtıcı yayınlar, görsel ve panoramik sunumların yanında, el sanatları, yöresel ürünlerimiz ve folklorik değerlerimiz sergilendi. 2016 yılında Ihlara Vadisi üzerinde başlayan sıcak hava balonu uçuşları çeşitli görsellerle ziyaretçilere anlatılırken, Hasandağı bölümünde oluşturulan yamaç paraşütü, kayak ve dağcılık görselleri ile de Hasandağı Turizm Merkezine dikkat çekildi. Şehrimizle özdeşleşmiş tarihi ve manevi şahsiyetler etkili bir şekilde  anlatıldı.Temsili Somuncu Baba ve Yunus Emre Aksaray standını ziyaret edenlere kendilerine ait söz ve şiirleri sunarken, Aksaray Belediyesinin tanıtım yüzü “Aslancan” da Aksaray standını ziyaret edenlere ve özellikle de çocuklara çeşitli hediyelerle beraber tanıtıcı yayınlarımızı dağıttı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da “Anadolu Aslanı Aksaray Malaklısı” fuarın gözdesi oldu. 2017 EMITT Fuarı’nda Aksaray standı zengin içeriği ile ulusal basının da dikkatini çekti.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi AVCI Aksaray Standında
        Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bakanlık Müsteşarı Ömer Arısoy’la beraber Aksaray standını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. 4 gün boyunca devam eden fuarda ayrıca çok sayıda ilin yöneticisi, turizm sektörü temsilcisi ve ulusal basın mensubu ilimiz standını ziyaret etti. Fuara ilimizden Aksaray Valiliği koordinasyonunda; Aksaray Belediyesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Güzelyurt, Gülağaç İlçeleri, Ihlara Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve ilimizde faaliyet gösteren turizm  işletmeleri iştirak etti.
Fuarın açılışıyla beraber Aksaray standında misafirlerini ağırlayan Aksaray Valimiz Sayın Aykut Pekmez ve Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı beraberlerindeki Aksaray heyetiyle ayrıca fuar alanında yer alan diğer illeri ve turizm kuruluşlarını da ziyaret ettiler.
Tasavvufun Kalbi Aksaray
        Oluşturulan Aksaray standında tarihi ve manevi şahsiyetlerimize yer verilerek Aksaray’ın tasavvufi ağırlığı öne çıkarılırken ayrıca ilimizin Kapadokya unsuru değerlerine, köklü tarihi kimliğine yer verildi. Aksaray standına gelen ziyaretçilere Yunus Emre ve Somuncu Baba’ya ait öğüt ve şiirler dağıtılarak, Salihler Şehri Aksaray’a dikkat çekildi.
Malaklı Yine Fuarın Gözdesi Oldu
        Heybetli yapısı ve kendine münhasır özellikleri ile gittiği her yerde insanların ilgi ve alakasını celbeden Aksaray Malaklısı 2017 EMITT Turizm Fuarı’nda da izdihama sebep oldu. İlk olarak 2011 Emitt Turizm Fuarında boy gösteren Aksaray Malaklısı aradan geçen 6 yıl içerisinde sürdürülen istikrarlı tanıtım çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde bilinir bir Aksaray markası haline geldi. Çoban ve bekçi köpeği hüviyeti ile farklı özellikleri bulunan Aksaray Malaklıları, 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerine güvenlik amaçlı alınmaya başlanmıştı.
Yöresel Aksaray Ürünlerine Yoğun İlgi
        İlimiz standı içerisinde yer alan yöresel ürünler bölümünde Aksaray’da üretilen ve yetiştirilen ürünlere rağbet oldukça fazlaydı. Yöresel ürünler bölümünde yer alan Aksaray Bulama Helvası, Aksaray Tahanlısı, Hasandağı Bal’ı, Eşmekaya Yoğurdu, Ağaçöeren Cevizi, Çerezlik Kabak ve Ayçiçeği ile Aksaray’daki fabrikalarımızda üretilen pişmaniye, peynir, sucuk, pastırma ve diğer et ve süt ürünlerine de ziyaretçiler hayran kaldılar.
En Etkin Promosyon ve Tanıtım Yapan İl Ödülü Aksaray’ın
        Bu yıl 21.’si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te ‘En Etkin Promosyon ve Tanıtım Yapan İl’’ ödülüne Aksaray layık görüldü.
        TÜYAP fuarcılık yetkililerince gerçekleştirilen anket çalışmalarının neticesinde fuarın en iyileri belirlendi. Fuarın son gününde en iyilerin yer aldığı ödüller sahiplerine verildi. En Etkin Promosyon ve Tanıtım Yapan İl ödülü, Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin oldu. Aksaray standının ödülünü Valilik adına İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa DOĞAN alırken, Aksaray Belediyesi adına ödülü Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya aldı. Doğan yaptığı açıklamada, ülkemizden bir çok il ve belde ile seksene yakın ülkenin kültürel ve turistik değerlerinin tanıtıldığı, yaklaşık 150 bin katılımcının ziyaret ettiği böylesine büyük bir fuarda ‘’En Etkin Promosyon ve Tanıtım Yapan İl’’ ödülünü almanın gurur verici olduğunu ifade etti. Bu ve benzeri organizasyonlarla Aksaray’ın kültür ve turizm potansiyelinin ne denli güçlü olduğunun bir kez daha net bir şekilde anlaşıldığını belirten Doğan, Aksaray’ın tanıtımı çalışmalarına destek veren herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.