Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Halep ve Suriye’deki kan ve gözyaşı inşallah en kısa zamanda son bulur

Vali Aykut Pekmez: “Halep’e neredeyse tek sahip çıkan, dünya kamuoyuna katliamı dile getiren; ülkemiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız oldu”

Halep ve Suriye’deki kan ve gözyaşı inşallah en kısa zamanda son bulur
Aksaray Anadolu AŞ
19 Aralık 2016 12:31

Aksaray Valisi Aykut Pekmez TRT’ye yaptığı açıklamada; “Halep’e neredeyse tek sahip çıkan, dünya kamuoyuna katliamı dile getiren; ülkemiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız oldu” dedi. Vali Pekmez Halep ve Suriye’deki kan ve gözyaşının en kısa zamanda son bulması temennisinde bulundu.

Halep’e düzenlenen yardım kampanyaları ile ilgili açıklamada bulunan Vali Pekmez; Diyanet İşleri Başkanlığı, Aksaray’daki sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği yardım kampanyalarında; gıda, giysi ve çeşitli ihtiyaç maddelerinden oluşan yardımların ilk etabının tırlara yüklenerek Aksaray’dan Halep’e gönderildiğini söyledi.

Suriye’de yıllardır süren iç savaş nedeniyle 3-3,5 milyon Suriyelinin Türkiye’ye sığındığını ifade eden Vali Pekmez; “Ülkemize sığınan Suriyelilere devletimiz, vatandaşlarımız büyük bir misafirperverlik göstererek yıllardır sahip çıkıyor. Ev sahipliği yapıyor. İnsan hakları konusunda ahkâm kesen birçok ülke 50-100 Suriyeliyi almaya tereddüt ederken ülkemiz Allah’a şükür yıllardır bu kadar Suriyeliye bakmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyor.” dedi.

-Halep ve Suriye’deki kan ve gözyaşı inşallah en kısa zamanda son bulur

Son aylarda Suriye’de yaşanan bu iç savaşın içerisinde Halep dramını gördüklerini ifade eden Vali Pekmez; Halep’in asla kabullenilemeyecek bir katliam ve açlığa mahkûm edildiğini söyledi.

“Halep’e de nerdeyse tek sahip çıkan dünya kamuoyunda bu katliamı dile getiren ülkemiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız oldu” diyen Vali Pekmez açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle Halep’te ateşkes sağlanarak sivillerin tahliyeleri başlatıldı. Geçen hafta itibariyle de tüm ülkemizde olduğu gibi Aksaray’da da gıda, yakacak konusunda yardımla ilgili kampanyalar Diyanet İşleri Başkanlığımız sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek başlattılar. İlk etap yardımları Halep bölgesine gönderdik. Aksaray da STK ve vatandaşlarımız, okullarımızdaki öğrencilerimiz yardım toplama kampanyalarına devam ediyor. İnşallah peyderpey Halep’e yardımlarımız göndermeye devam edeceğiz. Biz Komşusu açken tok yatmaması gereken bir ümmet, bir milletin fertleriyiz. Türkiye Dünyadaki her felakette elini uzatarak yardım etme noktasında bu güne kadar üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi. Suriye konusunda da zaten dünya ya örnek olabilecek bir organizasyona ve misafirperverlik gösteriyor. İnşallah Halep ve Suriye deki kargaşada en kısa zamanda biter artık bu gözyaşı kan da son bulur diye umut ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.