Dolar 32,3367
Euro 35,1626
Altın 2.244,08
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Türkiye’nin en kritik yerinde görev yapıyor

Diyarbakır Sur İlçesi Kaymakamı Hemşehrimiz Memduh Tura, ülkemizin en sıkıntılı yerinde görev yapıyor..

Türkiye’nin en kritik yerinde görev yapıyor
Aksaray Anadolu AŞ
1 Ocak 2016 21:34

Görevini başarılı bir şekilde devam ettiren Memduh Tura bir TV kanalına, ilçede eşinin ve kendisinin gönüllü bir şekilde kaldığını, Sur’a hizmet etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Terör olaylarının ilçe merkezinde en üst seviyeye çıktığı ilçede kaymakamlık yapan Kaymakam Tura açıklamasında,” Terör mağduru vatandaşlarımızın tüm zararları karşılanacaktır. Sokağa çıkma yasağı kalktıktan sonra vatandaşlarımızın zararları yerinde incelenecek ve zarar gören vatandaşlarımızın zararı karşılanacaktır. Devletimiz daima vatandaşımızın yanındadır. İlçemizde sokağa çıkma yasağı önümüzdeki günlerde de devam edecek.  Biz ilçemizdeki sivil vatandaşımızın zarar gelmemesi için elimizden geldiğinden daha fazla çaba sarf ediyoruz. Bu nedenle hızlı hareket edemediğimiz için operasyonlarımız zaman almaktadır. Mücadelemiz bütün terörist unsurlar bölgemizden temizlenene kadar devam edecektir. Bölgede mücadelemiz terörle mücadele ama içeride vatandaşlarımızın sıkıntılarının çözümü için hassasiyet gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın gerek gıda ihtiyaçlarının, gerek sağlık ihtiyaçlarının giderilmesi için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Bölgede 3 binin üzerinde aileye nakdi yardım ulaştırdık. Yardım için kriterlerimizi oldukça  genişlettik. İlçemizde sokağa çıkma yasağının kalkacağı günle ilgili net bir gün söylememiz mümkün değil. Fakat bölgemizde tek bir PKK unsuru kalmayana kadar, halkımız kendini güven içinde hissedene kadar sürecek.” dedi..

Dr. Memduh TURA Kimdir?

1978 yılında Aksaray’ın Eskil ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini birincilik dereceleri ile Aksaray’da tamamladı. 2001 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 2005 yılında İngiltere’de University of Exeter’de kamu yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. 2014 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde University of Texas’ta doktora çalışmalarını tamamlayarak kamu yönetimi doktoru unvanını aldı.

Profesyonel hayata 2001 yılında İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu kaymakam adaylığı sınavını birincilikle kazanarak Bursa Valiliği uhdesinde başladı. Kaymakam adaylığı süresince, Çanakkale-Yenice ve Aydın-Karpuzlu ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. 2005 yılında kaymakamlık kursundan “üstün başarılı” derece ile mezun olan Kaymakam Tura, müteakiben Çankırı-Şabanözü ve Diyarbakır-Eğil kaymakamlığı görevlerini ifa etti. 2009-2011 yılları arasında Diyarbakır vali yardımcısı olarak görev yaptı.  2011 yılında başladığı yurtdışı eğitim çalışmalarını tamamlaması akabinde 22.09.2014 tarihinde Diyarbakır Sur kaymakamlığı görevine başlamıştır. Öğretmen Gül Tura ile evli olup Nilüfer Gülce isimli bir kız çocuğu sahibidir..

YORUMLAR

  1. ali dedi ki:

    fetodan tutuklandı hemsermiz.bunu da haber yapın