Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 21°C

102 öğrenci beyaz önlük giyerek mesleğe ilk adımı attı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bazı işler olmadığında hayatın kendi mecrasında devam edebileceğini ancak tarım ve hayvancılığın olmaması durumunda hayatın devamının mümkün olmadığını söyledi.

102 öğrenci beyaz önlük giyerek mesleğe ilk adımı attı
Aksaray Anadolu AŞ
22 Ekim 2021 10:00

ASÜ Veteriner Fakültesi öğrencileri için düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreninde konuşan Rektör Şahin, tarım ve hayvancılığın tüm insanlığı yakından ilgilendiren bir sektör olduğuna dikkat çekti.

Salgın sürecinde bunun çok net biçimde görüldüğünü kaydeden ASÜ Rektörü, “Belki bazı meslekleri yapanlar olmasa hayat sürebilir ama tarım ve hayvancılık olmazsa hayat devam etmez. Bu sektörde çalışan herkese çok teşekkür ediyoruz. Tarım ve hayvancılık alanı herkesi ve hepimizi çok yakinen alakadar ediyor” dedi.

Kampüste farklı zamanlarda çeşitli törenler düzenlendiğini ve bu törenlerde yapılan konuşmaların bir kısmının öğrencilere nasihat içerdiğini dile getiren Şahin, bu durumun bazen sıkıcı olabildiğini belirterek, “Aslında nasihat denilen olgunun geri planında tecrübe paylaşımı var. Büyükler, yaşça küçük olanlara tavsiye verirken, onlara olası hataları göstermeye çalışıyorlar. Bu nedenle tavsiyeleri dikkatle dinlemek başarı için önemli bir noktada duruyor. Tüm öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyoruz” dedi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz da törende kısa bir selamlama konuşması yaptı. 2014 yılında ilk öğrencileri alarak eğitim-öğretime başladıklarını dile getiren Prof. Darılmaz, salgın süreci boyunca Fakültede yaşanan önemli pozitif değişimler hakkında bilgiler verdi.

Akademisyen ve öğrenci sayısının arttığını ve iki dönem mezun verdiklerini ileten Dekan Darılmaz, “Yine aynı süreçte Hayvan Hastanesinin kurulum süreci tamamlandı, yaklaşık bin 200 farklı türden hayvanın tedavisi yapıldı, farklı kurumlarla protokoller imzalandı… Biz büyük bir şevkle çalışmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimizin her daim yanındayız. Tüm öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyorum” dedi.

Aksaray Gıda Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ve Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız’ın konuşmalarının ardından önlük giyme töreni yapıldı.

Tarım ve hayvancılıkla alakalı mesleki birliklerin başkanlarının da katıldığı törende, birinci ve ikinci sınıfta eğitim-öğretim gören 102 öğrenci önlüklerini giydi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.