Dolar 32,3887
Euro 34,5601
Altın 2.381,16
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
21°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 14°C

Aktürk, İŞKUR’un Kasım ayı verilerini paylaştı

Aktürk, İŞKUR’un Kasım ayı verilerini paylaştı
Aksaray Anadolu AŞ
28 Kasım 2023 13:19

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, İŞKUR İl Müdürlüğünce 2023 Kasım ayında 6 bin 516 kişinin iş sahibi olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın en önemli önceliklerinden olan üretim ve istihdam konusunda Aksaray’da da önemli gelişmeleri AK Parti Hükümeti olarak sağladıklarını belirten İl Başkanı Hamza Aktürk, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünün Kasım ayı verilerini paylaştı.

Aksaray’lı hemşehrilerimiz için büyük gayret gösteren Aksaray Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Aksaray İŞKUR İl Müdürü ve çalışanlarına teşekkürlerini ileten İl Başkanı Aktürk, “Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılında Kasım ayı itibarıyla 4.494 erkek, 2.022 kadın olmak üzere toplamda 6.516 kişi işe yerleşmiştir. Sanayi Sektöründe 3.733, Hizmet Sektöründe 2.235, İnşaat Sektöründe 429 ve Tarım Sektöründe 119 kişi istihdam edilmiştir” dedi.

18 -29 yaş arası 3.616 gencin İŞKUR aracılığı ile özel sektörde iş yerleştirildiğini aktaran Başkan Aktürk, “Kayıtlı işsiz sayısı yılın aynı dönemine göre Kasım ayında % 17,5 azalarak 15.421’den 12.722 kişiye düşmüştür. 24.536 kişiye İş ve Meslek Danışmanları tarafından bireysel danışmanlık gerçekleşmiştir. Sosyal yardım alan 224 vatandaşımız işe yerleşmiş olup sosyal yardımları kesilerek, istihdama katılmıştır. Türkiye genelinde nüfusa oranla sosyal yardım yararlanıcılarının istihdamında ilimiz 9.sıradadır. İşsizlik ödeneği alan 292 vatandaşımız işe yerleştirilerek, işsizlik ödeneği yardımı kesilmiş ve istihdamları sağlanmıştır.”

Dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan 266 engelli vatandaşın işe yerleştirildiğine işaret eden Aktürk, “4.537 iş yeri ziyaret edilerek İŞKUR teşvik ve destekleri anlatılmış, işverenlerimiz kurum hizmetlerinden faydalandırılmıştır. Son dönemde 276 engelli ve eski hükümlü vatandaşımıza 150.000 TL’ye kadar kendiişlerini kurmaları amacıyla hibe desteği sağlanmıştır. Lisede eğitim gören 6.548 öğrencimize meslek danışmanlığı ve iş kulübü eğitimleri gerçekleştirilmiştir. Lisede eğitim gören 1.764 öğrencimize Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası markalarla teknik gezi gerçekleştirilmiştir.”

Birlik ve beraberlik içerisinde tüm sorunların üstesinden geleceklerini vurgulayan çizen Başkan Aktürk, “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Aksaray’da istihdam ve üretim ekonomisinin önünü açan gelişmeleri şehrimize kazandırmak adına gece gündüz demeden çalışan Aksaray Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy’a ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bizler biliyoruz ki; Millet olarak omuz omuza verirsek aşamayacağımız bir engel yok. Bu bilinçle ve kararlılıkla; bir olarak, iri olarak, diri olarak mücadelemizi sürdüreceğiz ve yarınlarda Büyük Türkiye hedefine hızla ulaşacağız” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.