Dolar 32,3367
Euro 35,1613
Altın 2.242,18
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

5’ten fazla geçirilen bademcik iltihaplarına dikkat!

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kulak Burun Boğaz doktoru olarak görev yapan Op.Dr.Nazlı Selvi üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı bilgilendirme yaptı..

5’ten fazla geçirilen bademcik iltihaplarına dikkat!
Aksaray Anadolu AŞ
21 Eylül 2017 20:35

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kulak Burun Boğaz doktoru olarak görev yapan Op.Dr.Nazlı Selvi üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı bilgilendirme yaptı. Dr.Selvi Sık geçirilen bademcik enfeksiyonlarının, çocuklarda büyüme ve gelişme geriliklerine, böbrek hastalıklarına, kalp kapakçıklarında bir takım iltihaplara sebep olabileceğini bu nedenle hastalara yılda 5 defadan fazla geçirilen bademcik iltihaplarında bademciklerin ameliyatla alınmasını önerdiklerini söyledi.

Açıklamasının devamında : ”Bademcikler dilin arka kısmında yer alan, iki taraflı olarak bulunan, bağışıklık sisteminin elemanlarıdır. Vücuda ağız yoluyla ve solunum yoluyla giren bakteri ve virüslerin eradike edilmesinde yer alırlar. Normalden daha büyük olan bademcikler solunum yollarını kapatıp, hastada uyku apne durumlarına neden olabileceğinden çok büyük olan bademcik boyutlarında da ameliyatı önermekteyiz. “ dedi.

KULAK-BURUN-BOĞAZ MUAYENESİ ÖNEMLİ

Op.Dr.Nazlı Selvi, büyük olan geniz eti çeşitli kulak iltihaplarına neden olup, işitme kaybına neden olabileceğinden ve geniz eti bulunan hastalarda mutlaka kulak muayenesini de yapılmasının çok önemli olduğunu belirtti. Dr.Selvi: ”Selvi Geniz eti de yine aynı şekilde bademcikler gibi bağışıklık sisteminin bir elemanıdır. Bulunduğu yer olarak da geniz bölgesinin üst duvarında yer alır ve bakteri ve virüslerin vücuda girmesini engeller. Solunum yoluyla bulaşan hastalıklara karşı bir savunma sistemi olarak görev alırlar. Ancak yine bazı hastalarda geniz etinin fazla büyük olması durumunda uykuda nefes durması durumları gerçekleşebilir. Bu durumda biz yine büyük olan geniz etinin kulak burun boğaz doktorları olarak alınmasını önermekteyiz. Büyük olan geniz eti çeşitli kulak iltihaplarına neden olup, işitme kaybına neden olabileceğinden ve geniz eti bulunan hastalarda mutlaka kulak muayenesini de yapılmasını öneriyoruz. “ şeklinde konuştu.

DOĞRU TEDAVİ İÇİN DOKTOR MUAYENESİ ŞART

Op.Dr.Nazlı Selvi, antibiyotik kullanımının mutlaka doktor yönlendirmesiyle alınmasını, hastaların kendilerinin evlerinde bulunan antibiyotikleri kullanmamaları gerektiğini belirterek, “Farenjit, solunum yolu ile kişilere bulaşan, ağız boşluğunun arka duvarının iltihabına sebep olan bir durumdur. Farenjitler genel olarak virüslerle bulaşırlar bu nedenle halk arasında yanlış olarak bilinen farenjit durumunda antibiyotik kullanmamasını öneriyoruz. %90 oranında virüs hastalığı olduğundan genellikle hastanın boğazını rahatlatıcı sprey tedavileri ile, ağrı kesicilerle, pastillerle ve ılık çaylarla tedavisini olmasını önermekteyiz. Bunun dışında solunum yoluyla bulaştığından hastaların birbiriyle temasında kısmen daha dikkatli olmasını, bu durumlarda maske kullanımını, yakın temasta bulunmamasını, aynı havluyu kullanmamasını önermekteyiz. Farenjitin tedavisinde en önemli olan şey antibiyotik tedavisinin çok sık uygulanması ve bunun sonucunda halkta antibiyotik direncine sebep olması. %90 oranında farenjitler hastayı rahatlatıcı tedavilerle, istirahatlerle ve ağrı kesicilerle geçmektedir. O yüzden bu anlamda mutlaka boğaz ağrısı durumunda kulak burun boğaz doktoruna başvurup doğru tedaviyi almasını, hastaların kendi evinde bulunan antibiyotikleri kullanmamasını özellikle öneriyoruz. “ dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.