Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde anlamlı buluşma

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde anlamlı buluşma
Aksaray Anadolu AŞ
8 Mart 2022 14:36

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in eşi Merve Dinçer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Piramit Kafe’de engelli kadınlar ile bir araya geldi.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in eşi Merve Dinçer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Piramit Kafe’de engelli kadınlar ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in eşi Merve Dinçer, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak kadınların ve engelli bireylerin toplumdaki önemine vurgu yaptı.

Kadınların hak ettiği değerin verilmesi, sadece tek bir güne indirgenmeyeceğini hatırlatan Merve Dinçer, aynı şekilde engellerin de sadece yapı olarak değişikliğin olup başka hiçbir farklılığın olmadığına dikkat çekti. Dinçer, inancımız, kültürümüz, geleneğimiz ve toplumsal anlayışımızda her insanın özel olduğunu söyledi.

Aksaray Belediyesi’nin kadına ve engellilere öncelik verdiğini belirten Merve Dinçer, yapılan her çalışmanın toplumsal yarar sağlayacak nitelikte olduğunu kaydetti.

Kadınların toplumun ve geleceğin inşası konumunda olduğunu ifade eden Dinçer; “Kadın toplumumuzun en önemli ve en saygın yapılarından biri olan aile kurumunun temel bir üyesidir. Kadınlarımızın yaşamımızdaki statüsü, kimi zaman anne, eş, kardeş, kızımız, arkadaşımız ya da başka bir yakınımız. Sağlıklı ve mutlu bir gelecek istiyorsak, kadınlarımızın onurunu korumak ve şahsiyetlerini yüceltmek zorundayız. Bilinçli nesillere sahip olmak, en başta onları yetiştirecek olan kadınlarımıza verilen değer ile mümkündür.” dedi.

Konuşmasının devamında Aksaray Belediyesi bünyesinde kadınlara yönelik birçok projenin hayata geçtiğine değinen Merve Dinçer, bu projelerin başında Kadın Aktivite Merkezlerinin geldiğini kaydetti.

Merve Dinçer; “Aksaray Belediyesi, kadınların vakitlerini değerlendirebilecekleri, kültürel ve sanatsal beceriler edinebilecekleri AKMEK ve kadın aktivite merkezleri ile şehrin birçok yerindeki kurslar ile kadınlara hizmet veriyor. Kursiyerler beceriler kazanarak yaptıkları ürünler ile aile ekonomilerine katkı da sağlıyorlar. Türk kadını üretken, elindeki imkânları kullanarak değerlendirmeyi çok iyi bilir, geçmişten bu yana fedakârlığı ile örnek olmuştur.

Böyle bir günde sizlerle bir araya gelmek beni oldukça sevindirdi. Sizin nezdinizde tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programın sonunda otizmli genç bir kıza doğum günü sürprizi yapan Merve Dinçer, engelli ve ailelerin Kadınlar Gününü kutlayarak katılımcılara çiçek hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.