Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Adaletsiz idam sadece suçluyu kurtarır!

Adaletsiz idam sadece suçluyu kurtarır!
Aksaray Anadolu AŞ
4 Temmuz 2018 01:27

Türkiye çocuklara yapılan taciz ve cinayetlerle sarsılıyor. Acılar büyük, açılan yaralar ise çok daha büyüktür ve uzun süre kapanamayacak olan yaralardır. İnancımıza göre bir çocuk akıl baliğ olana kadar sorumlu tutulmaz, tertemizdir, suçsuzdur sadece sevilir ve sevindirilir. Çocukların şen olmasıyla çekilmez hayat çekilir ve güzelleşir. Çocuklar masumdur, zayıftır, korunmaya ve yönlendirilmeye muhtaç olan kutsal emanetlerdir.

Türkiye’de yaşanan insanlık dışı manzaralar tüm halkı derinden etkiledi. Toplumun hafızasından uzun süre silinmeyecek olan bu vahşet olayları insanlarda çevreye güvensizlik duygularını kabartacak ve sosyal hayatın almış olduğu darbe atom bombasının verdiği zarardan daha büyük olacaktır! Kamuoyunda ezici çoğunluk idam istiyor. İdamlarla bu gibi vahşetlerin önüne geçileceği düşüncesi halkın kafasında yer etmiş görünüyor. Şimdilik ilk bakışta tek çözüm olarak idam görülüyor ve talep ediliyor.

Türkiye çok çeşitli sosyal kültürel yaşamı barındıran büyük bir ülkedir. Ülkenin büyük çoğunluğu Müslümandır, köklü bir geleneğe sahip olan toplumda bu gibi insanlık dışı olayların yaşanması bir sonuçtur. Sebepler iyi irdelenmediği takdirde sonuçlar üzerinde yoğunlaşıp acil imdat butonuna basmak uzun vadeli bir çözüm olmayacaktır.

Vahşetin sahipleri bu toplumun içinden nasıl çıkıyor? Nedenler üzerinde kafa yormazsak bu vahşetlerin sonu gelmeyecektir. Bu gün yaşadığımız toplumda çocuklar ve yaşlılar büyük tehdit altındadır, can güvenlikleri yoktur. Trafik magandaları başta olmak üzere, madde bağımlıları, şehir eşkıyaları her yerdeler ve toplum olarak her an tehdit altındayız.

Sözde “Şehr-i Süleha” İyiler Yurdu, Somuncu Baba diyarı olan Aksaray’da hiçbir fert ailesiyle rahat bir şekilde gezemiyor, alışveriş yapamıyor, parkta, bankta oturamıyor. Her an ahlaktan nasibini almamış, aile terbiyesi görmemiş bir serserinin ağız dolusu argolu iğrenç laflarını işitebiliyorsunuz. Aksaray’da ailenizle gezintiye çıkmak mayınlı tarlaya girmek gibidir. Aksini iddia eden varsa sözlerimin doğruluğunu canlı örneklerle herhangi bir caddede yarım saatlik bir yürüyüşle ispat etmeye hazırım.

Bu gibi konularda öncelikle Aksaray esnafının kendisine çeki düzen vermesi gerekiyor. Dükkânın önünde sandalyede oturup akşama kadar milleti süzüp seyretmenin hiçbir doğal yönü yoktur, ahlaki değildir. Keşke o iğrenç hallerini gösterecek bir ayna olsaydı da kendilerine gösterebilseydik. Şimdilik bu gibi durumlarını gördüğümüz esnaftan hiçbir şekilde alışveriş yapmayarak tepkimizi pasif bir şekilde gösteriyoruz.

Meselemize yeniden dönecek olursak Adalet dostlar Adalet! Adalet yoksa insanlıkta yok demektir. Adaletin olmadığı yerde insanlık her gün biraz daha buhar olup yok olmaya mahkûmdur. “Adalet mülkün, milletin, devletin temelidir” sözleri öncelikli olarak sistem tarafından düstur edinmelidir. Zulmün hüküm sürdüğü bir toplumda siz adil olmaya gayret ettikçe kurbanlık koyun muamelesi görmeye mahkûm olacaksınız.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında öncelik insan değil ideolojidir! İdeolojiyi korumaya yönelik sistemin son derece katı ve sert kuralları yürürlükte olduğu halde aynı önem ve hassasiyet insanı korumak için söz konusu değildir. Bundan dolayı bu gün herhangi bir serseri yolunuzu kesip sizi gasp edebiliyor, direnirseniz darp edilme ve bıçaklanma/öldürülme riskini almış oluyorsunuz. Peki, sonrasında ne oluyor söyleyelim, bu serseriler takım elbise giyip hâkim karşısına çıkıyor ve kısa bir süre sonra iyi halden dışarı salıveriliyor! Türkiye’de adalet “Taşları bağlayıp köpekleri salmak”tan başka bir şey değildir.

FETÖ’yü çökertmek için bir komisyon kuruluyor ve bir süre sonra bu komisyonun başında ki adam FETÖ’cü çıkıyor! Böyle bir sistemde siz idamla işlerin hallolacağına gerçekten inanacak mısınız? Hiçbir zaman sindiremediğimiz, sahiplenemediğimiz, bizim olmayan bu sistem alanından olaylara bakacak olursak şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz.

Sözün özü, tarihte hiçbir zaman cellatlar eliyle ikame edilmiş bir insanlık ve adalet yoktur, görülmemiştir. Cellat işin en son kısmıdır, siz o zamana kadar yapmanız gereken işleri yapmadıysanız, almanız gereken tedbirleri almadıysanız kusura bakmayın sizi cellatlarda kurtaramaz. Hakikat şudur ki, cellatlar sadece suçluları kurtarır!

Mustafa BİLGİÇ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.