Dolar 47,0390
Euro 53,5927
Altın 6.074,29
BİST 14.092,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Açık
Aksaray
32°C
Açık
Pts 33°C
Sal 31°C
Çar 30°C
Per 31°C

ADSM ve ADSH’lerde Teşvik Mağduriyeti

ADSM ve ADSH’lerde Teşvik Mağduriyeti
25 Şubat 2025 16:16

Türk Sağlık Sen İzmir-1 Nolu Şube Başkanı Barış Koçak, ADSM ve ADSH’lerde teşvik dağıtım oranlarındaki mağduriyete son verilmesi gerektiğini söyledi.  

Sağlık çalışanları için ay sonunda ne kadar maaş alabileceklerini bildikleri TEK KALEM MAAŞ’ın temel ücret politikası olması gerekliliği her geçen gün daha da ortaya çıkıyor. Çalışanların maaş dışı ödemelerinde yaşanan garabetler ve adaletsizlikler mağduriyet oluşturmaya devam ediyor. Bu durumlardan biride Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerinde ki teşvik dağıtım oranlarında görülmektedir. Dağıtım oranları Ocak 2024 Tarihinde 0.36 iken bir sene sonra Ocak 2025’te 0,22’ye düşürülmüştür.  Bir diş hekimi için 30 bin puanda geçen seneye göre yaklaşık 5 bin TL’ye kayba neden olan bu düşüşün bir izahı olamaz. SUT fiyatları artmışken, kurumların fatura tutarı yükselmekte iken dağıtım oranları düşürülerek çalışanlar mağdur edilmektedir. Çalışanın hakkı, alın teri elinden alınmaktadır.

Çalışanların Kaybının Telafi Edilmesini Talep Edeceğiz

Böyle bir geriye gidişin adına teşvik denilmesi de anlamsızdır. Bu durum teşvik etmekten öte çalışanların çalışma heveslerini kıran, motivasyonlarını düşüren ve sağlık hizmetine olumsuz etki eden bir uygulamadır. Bakanlık dağıtım oranlarındaki kayıpları sonlandırarak bu kabul edilemez düşüşü bitirmeli ve dağıtım oranlarını bir yıl önceki eski seviyesine çıkarmalıdır.  rk Sağlık-Sen olarak bu konuda Sağlık Bakanlığı’na gerekli başvuruları yaparak çalışanların kaybının telafi edilmesini talep edeceğiz. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.