Dolar 32,4751
Euro 34,9428
Altın 2.437,44
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 22°C

AHİKA ve KOP iş birliği ile yapılan kütüphaneler açıldı

AHİKA ve KOP iş birliği ile yapılan kütüphaneler açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
8 Aralık 2021 09:17

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, hem ülke genelinde hem de ASÜ özelinde engellilerin hayatını kolaylaştırma adına çok önemli çalışmalar yapıldığını ve iyi işlerin sayısını arttırmak adına samimi biçimde gayret gösterdiklerini söyledi.

– İhtisaslaşma Payemize Uygun Nitelikte Çalışmalar Üretiyoruz –

ASÜ Kütüphanesi içerisinde yer alan Engelsiz Kütüphane ve Spor Kütüphanesinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törende konuşan Rektör Şahin, engelliler konusunda pek çok çalışma yapıldığını ancak tüm işlerin tamamlandığını söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

Yapılacak epeyce bir çalışmanın olduğuna dikkat çeken Prof. Şahin, “Engellilerin toplumsal hayata dâhil edilebilmeleri anlamında ülkemizde de çok güzel işler yapılıyor. Başlangıç açısından ürettiğimiz işlerin kıymetli olduğu kanaatindeyiz. Kurduğumuz kütüphane bu çalışmalardan birisidir. Bununla birlikte ihtisaslaşma payemize uygun nitelikte çalışmalar da üretiyoruz. Spor Kütüphanemiz de bu çalışmaların somut bir örneğidir. Projelerin hayata geçmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz ise iki güzel birimin açılışı yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Üç yıl önce yapılan ASÜ Kütüphanesinin100 bin basılı, 28 bin elektronik kitap ve 6 bin süreli yayınla şehrin geneline hizmet verdiğini kaydeden Prof. Deligöz, öğrenci başına 4,52 kitap ortalamasına sahip olduklarını söyledi.

ASÜ’nün 2018 yılında ihtisaslaşma payesi aldığını ve bu kapsamda da çok önemli projeler ürettiğini kaydeden Rektör Yardımcısı Deligöz, “Yaptığımız projelerin etkileri orta vadede görülmeye başlandı. Projelerimizi paydaşlarımız desteği ile yürütüyoruz ve bu kapsamda iki adet kütüphane kuruldu; Spor Kütüphanesi ve Engelsiz Kütüphane. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

– AHİKA ve KOP Tarafından Farklı Projeler Destekleniyor –

ASÜ ile farlı projeler üzerinde çalıştıklarını söyleyen Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Bekir Varol, Engelsiz Kütüphane projesinin üniversiteler arasında en çok ASÜ’ye yakışacağını söyleyerek, nedenini şu sözlerle izah etti:

“ASÜ hem Spor ve Sağlık Alanında İhtisas Üniversitesi hem de engelsiz erişim konusunda YÖK tarafından çeşitli bayrak ödüllerine sahip. Vizyoner projeler için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Her iki projenin de hayırlı olmasını diliyorum.” Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin de törende yaptığı kısa açıklamasında kurum çalışmalarına dikkat çekti.

KOP’un 10 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve sekiz ilde yaklaşık 4,5 milyonluk bir nüfusa hizmet verdiğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

“Başta tarım, sulama ve hayvancılık olmak üzere sosyal projelere de destekler veriyoruz. Özellikle bölgelerin ekonomik kalkınmalarını arttırmak, bölgeler arası kalkınmışlık seviye farkını en aza indirmek ve bölge insanının eğitim, kültür ve sosyal anlamda gelişmesine katkı sağlayacak projeleri, ilgili programlar çerçevesinde destekliyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından ASÜ Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından yürütülen ve AHİKA tarafından desteklenen Engelsiz Kütüphanenin ve KOP tarafından desteklenen Spor Kütüphanesinin açılışları yapıldı. Tören, projelere katkı sunanlara plaketlerinin takdim edilmesi ve kütüphanelerin gezilmesiyle sona erdi.

blank blank blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.