Dolar 32,5400
Euro 34,8662
Altın 2.431,77
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 29°C
Cum 27°C
Cts 26°C

Ahmet Tahir Perek vefat etti

Ahmet Tahir Perek vefat etti
Aksaray Anadolu AŞ
10 Mayıs 2021 17:52

Şehrimizin yetiştirdiği isimlerden, Ahmet Tahir Perek İstanbul’da vefat etti.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nde Aziz Yıldırım dönemi başkanlığında As Başkanlık yapan Ahmet Tahir Perek, Pazar günü sabah karşı vefat etti. Perek, İstanbul’da yapılan törenle son yolculuğuna gönderildi.

Fenerbahçe Kulübü, vefat eden sarı-lacivertli kulübün eski yönetim kurulu üyesi Ahmet Tahir Perek için başsağlığı mesajı yayımladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüzün eski yönetim kurulu üyelerinden 2122 sicil numaralı YDK üyesi Ahmet Tahir Perek’in vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

AHMET TAHİR PEREK

blank

1940 yılında Aksaray’da doğan Perek, ilkokulu Aksaray Gazi Okulu’nda okudu. Daha sonra ailesiyle birlikte İstanbul’a taşındı. Ortaokulu Kadıköy Yeldeğirmeni Okulu’nda tamamladı. 1959 yılında Haydarpaşa Lisesi’ni ve 1963 yılında da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Sınıf arkadaşı olan ve aynı fakülteyi bitiren eşi Mualla Hanım ile 1967 yılında evlendi. Çiftin 2 çocuğu ve 2 torunu var.
Onun mesleğe başlaması 1963 yılına gidiyor. Giriş sınavını kazanarak Hesap Uzman Muavinliği’ne ve yeterlik sınavında da başarı göstererek 1967’de Hesap Uzmanlığı’na atandı.
İstanbul Grup Başkan Yardımcılığı yaptı. İngiltere’de etüt ve incelemelerde bulundu. 1 Ağustos 1975’te kuruldan ayrılarak Puro Sabun A.Ş.’de genel müdürlük, Hür Holding A.Ş.’de genel koordinatörlük ve Ekip A.Ş.’de genel müdürlük yaptı. Ayrıca Açıköğretim Fakültesi’nde Türk Vergi Mevzuatı dersleri verdi.
2002-2004 döneminde Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) disiplin kurulu üyeliği yapan Tahir Perek, 2004-2008 döneminde TÜRMOB disiplin kurulu başkanlığı görevlerinde de bulundu..

YORUMLAR
  1. blank Zafer Balsak dedi ki:

    Allah rahmet etsin .1993 yılında Açık ögretimde okurken Vergi mevzuatı hocam idi.Çok mütavazi beyfendi kişiligi ile saygınlık oluşturmuştu.Nur içinde yat Hocam .Ailesine sabirlar diliyorum