Dolar 32,5113
Euro 34,9470
Altın 2.435,37
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerinde kurslar devam ediyor

AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerinde kurslar devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
11 Nisan 2023 14:00

Aksaray’da kadınların sosyal hayata etkin katılımını sağlamak, kadınlara mesleki eğitimler vermek ve ailelerin ekonomilerine katkı sunmak amacı ile AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerinde düzenlediği kurslara devam ediliyor.

Aksaray’da kadınların sosyal hayata etkin katılımını sağlamak, kadınlara mesleki eğitimler vermek ve ailelerin ekonomilerine katkı sunmak amacı ile AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerinde düzenlediği kurslara devam ediliyor.

Aksaray Belediyesinin hayata geçirdiği Fatih Mahallesinde Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi, Hamidiye-Alaca Mahallesinde Kırımlı Veciye Hatun Kadın Aktivite Merkezi, TOKİ Cumhuriyet Mahallesinde Necmiye Hatun Kadın Aktivite merkezi, Nakkaş Hassas Kadın Aktivite Merkezi, Aratol’da ve merkezde bulunan Akmek hizmet binalarında yapılan etkinliklere kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Ramazan ayında kadınlara özel mukabele ve dini eğitimler programları düzenlenen Kadın Aktivite Merkezlerinde yıl boyunca el çeyiz hazırlama, kâğıt rölyef, porselen boyama, Kurdele Nakış, giyim, geri dönüşüm, iğne oyası, takı tasarım, çini, kaligrafi, filografi, bilgisayar, butik pastane, seramik ve cam füzyon sanatı gibi birçok branşta eğitimler veriliyor. Bu eğitimleri alan kursiyerler hem meslek sahibi oluyorlar hem de ürettikleri ürünlerin satışını yaparak aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Ürünlerin üretilme aşamasında kullanılacak birçok malzemede Kadın Aktivite Merkezi tarafından temin ediliyor.

Kadın Aktivite Merkezlerinde ayrıca kullanılmaya geri dönüşüme ait kumaşlardan kıyafetler, cam ve benzeri geri dönüşüm maddelerinden ise hediyelik eşyalar ve dekoratif ürünler elde ediliyor.

AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerinde yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer kadınların her alanda etkin çalışmalar içerisinde olması için çalıştıklarını belirtti Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’ Kadınlarımızın eğitimden siyasete, iş hayatından sosyal ve sanatsal etkinliklere daha fazla katılım sağlamalarını önemsiyoruz. Bunun içinde Kadın Aktivite Merkezlerimizin çok önemli rolü olacaktır. Kadınlarımızın kendilerini geliştirebilmeleri için bu merkezlerde her şey düşünüldü. Kadın Aktive Merkezlerimiz sosyal, sportif, kültürel, mesleki anlamda gereksinim duyulan tüm donatılara sahiptir” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.