Dolar 32,5225
Euro 34,9664
Altın 2.434,64
BİST 9.783,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Aksaray 8’inci Tekstil Üreticileri Zirvesi düzenlendi

Aksaray 8’inci Tekstil Üreticileri Zirvesi düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
23 Eylül 2022 19:32

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi ve Aksaray genelinde faaliyet gösteren tekstil üreticileri, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun katılımıyla düzenlenen Tekstil Üreticileri Zirvesinde bir araya gelerek sektörün sorunlarını ve taleplerini görüştü.

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi ve Aksaray genelinde faaliyet gösteren tekstil üreticileri, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun katılımıyla düzenlenen Tekstil Üreticileri Zirvesinde bir araya gelerek sektörün sorunlarını ve taleplerini görüştü.

Vali Hamza Aydoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Aksaray Tekstil Üreticileri Platformu Başkanı Ahmet Kulak, Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Tekstil sektöründeki üretici firmaların, taleplerinin ve sorunlarının anlatıldığı program hakkında açıklama yapan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı aynı zamanda Aksaray Tekstil Üreticileri Platformu Başkanı Ahmet Kulak, yaptığı açıklamada;

“Eroğlu firmamızın sponsorluğunda düzenlemiş olduğumuz kahvaltı programında, Aksaray’daki Tekstil Üreticilerimiz ile ilimiz protokolü bir araya geldi. 8’incisini düzenlemiş olduğumuz Tekstil Zirvemiz sektöre yönelik olarak çalışmalar yapmakta, projeler üreterek örnek olmaktadır. Şehrimiz 20 yıl öncesine kadar çok fazla tekstil sektöründe tanınmaz iken bugün Türkiye’nin Tekstil Merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Dünya ve Ülkemiz genelindeki Dev Markalar Aksaray’a yatırım yapmak için her yıl tahsis talebinde bulunmaktadırlar. Aksaray gelecek 10 yıl içerisinde Türkiye’nin Tekstil sektöründeki Marka Şehirleri olan İstanbul, Bursa, Gebze, Kocaeli gibi iller ile aynı düzeye gelecek konumda ve potansiyeldedir. ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Aksaray Tekstil Üreticileri Platformu Başkanı olarak, Aksaray Valimiz Sayın Hamza Aydoğdu’ya teşekkür etmek istiyorum. Sayın Valimiz her zaman tekstil üreticilerimizin yanında olmuş ve düzenlemiş olduğumuz her toplantıya katılım göstererek üreticilerimizin taleplerini ve sorunlarını dinlemiştir. Aksaray Tekstil Üreticileri Platformu da Sayın Valimizin oluruyla kurulmuş ve bugün şehrimizde sektöre yönelik çok büyük çalışmalar yapmaktadır. Bugün düzenlemiş olduğumuz toplantımızda sektörün sorunlarının çözümüne yönelik kararlar alınmış, üreticilerimizin talepleri doğrultusunda çalışmalar başlatılmıştır. Bu anlamda çok verimli geçen toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, sayın Valimiz başta olmak üzere programa katılan protokol üyelerimize ve Tekstil Üreticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.. (G.Turgut)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.