Dolar 32,3343
Euro 35,1710
Altın 2.245,19
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Aksaray, aşılama oranında bölgenin tek sarı ili!

Aksaray, aşılama oranında bölgenin tek sarı ili!
Aksaray Anadolu AŞ
22 Ocak 2022 22:48

Sağlık Bakanlığı tarafından illere göre koronavirüs aşılama oranına göre Aksaray, 100 bin kişide 73,4 oranla İç Anadolu Bölgesi’nde sarı listede kalan tek il oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından illere göre koronavirüs aşılama oranına göre Aksaray, 100 bin kişide 73,4 oranla İç Anadolu Bölgesi’nde sarı listede kalan tek il oldu.

22 Ocak Türkiye’nin güncel koronavirüs verileri açıklandı. Koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 184 kişi hayatını kaybetti, yeni vaka sayısı ise 72 bin 856 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Son haftalarda günlük vaka sayısının yaklaşık yarısı İstanbul’da tespit ediliyor. İstanbul, şartları sebebiyle hastalığın kolay yayılabildiği bir şehir, tedbirlerin büyük bir ciddiyetle uygulanması gerekiyor. Maske, mesafe kuralına uyup, hatırlatma dozu aşımızı yaptıralım.” dedi.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ’NDE AŞILAMADA SARI LİSTEDE TEK AKSARAY KALDI!

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre yaklaşık 427 bin nüfusa sahip Aksaray’da son açıklanan haritada vaka sayısı 100 bin kişi de 99,52’ye yükselirken aşılama oranı ise 73,4 oranla İç Anadolu’nun en az aşı olan ili arasında yer aldı. İç Anadolu’daki diğer illerin aşılamada mavi renkli listede olduğu dikkat çekti.

İLLERE GÖRE AŞILAMA

18 yaş ve üstü nüfusta en az iki doz aşı yaptıranların oranı en yüksek 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranı en düşük iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

22 OCAK KORONAVİRÜS TABLOSU

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.