Dolar 32,3578
Euro 35,0024
Altın 2.326,06
BİST 9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray Barosu Kadın Hakları Komisyonu’ndan kadın cinayetlerine tepki

Aksaray Barosu Kadın Hakları Komisyonu’ndan kadın cinayetlerine tepki
Aksaray Anadolu AŞ
31 Aralık 2020 06:41

Aksaray Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu tarafından yapılan açıklama:

Aylin SÖZER…

Selda TAŞ…

Vesile DÖNMEZ…

29.12.2020 tarihinde, sadece bir günde, cinayete kurban verdiğimiz kadınlar. Üçü de sevgili, oğul veya başka şekilde, hayatlarına bir şekilde dokunmuş erkekler tarafından öldürüldü.

Kadına yönelik şiddetin en son noktası olan bu cinayetler, kadın cinayeti değildir. İnsan cinayetidir. Cinayet ifadesini dahi nitelemeye yönelten, iliklerimize işlemiş toplumsal cinsiyet kodlarının en şiddetli, en dehşetli görünümü olmuştur. Bu cinayetler uzun zamandır birer münferit olay olmaktan çıkmış, toplum sağlımızı, varlığımızı, geleceğimizi tehdit eden en büyük sorunumuz olmuştur.

Artık tek bir kadını dahi erkek şiddetine, cinnetine kurban vermek istemiyoruz. Artık bu ülkenin yetkili tüm organlarından etkili yasal düzenlemelerin yapılmasını, samimiyetle uygulanmasını, en önemlisi kadına yönelik eril tahakküm fikri ve hissi barındıran her türlü beyanat, davranış ve tutumdan vazgeçilmesini istiyoruz.

Bu bir terörizmdir, bu bir katliamdır, bu bir salgındır, bu en temel insan hakkı ihlalidir. Ülkemizdeki kadınların böylesine hunharca katilinin, vicdanımızca, aklımızca kabulü asla mümkün olmayacaktır. Zaman durdukça tüm varlığımızla, “kadınların yaşayabileceği bir dünya” kurma fikrimiz ve çabamız devam edecektir. Zaman durdukça cinsiyet eşitliğini, şiddetsiz dünyayı, eğitimi, yasaların ve uluslararası sözleşmelerin hakkıyla uygulanmasını haykırmaya devam edeceğiz..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.