Dolar 32,4023
Euro 34,8100
Altın 2.435,19
BİST 9.983,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 18°C

Aksaray Barosu’nda 6 yeni avukat yemin etti

Aksaray Barosu’nda 6 yeni avukat yemin etti
Aksaray Anadolu AŞ
20 Aralık 2023 16:10

Aksaray Barosu’nda ruhsat almaya hak kazanan 6 Avukatın yemin töreni gerçekleştirildi.

Avukatlık yemini yaptırılan Av. Feyza Nur Özdemir, Av. Mehmet Beşyaprak, Av. Keziban Balçık, Av. Recep Yusuf Acar, Av. Burçin Eren Ökçesiz ve Av. Bayram Ali Akar’a ruhsatlarını Baro Başkanı Av. Ferit Köse takdim etti.

Ruhsat töreninde avukatlık mesleğine dair konuşma yapan Baro Başkanı Av. Ferit Köse konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Bugün yeminini edip cüppesini giyerek aramıza katılacak olan meslektaşlarımızın mesleğe başlamaları Aksaray Barosu ailesinin daha da güçlenmesini sağlayacaktır.

Bugünden sonra taşıyacakları avukat sıfatı onların bundan sonraki hayatlarını tamamen değiştirecek ve kendilerine büyük bir sosyal sorumluluk yükleyecektir.

Bildiğiniz üzere avukatlar yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil ederler.

Her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların çözümünde adalete uygun olarak davranan avukatlar adaletin yardımcısıdır.

Avukatlar; hak savunucusu niteliğindeki meslekleri gereğince, müvekkillerinin haklarına ulaşmasını sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedirler.

Avukatlar yurttaşların haklarını tesbit ve tescil etmektedirler. Avukatlar yurttaşların hak arama özgürlüğünün temsilcisi ve teminatıdır. Avukatlar olmasa yurttaşlar hak arama özgürlüklerini yeterince kullanamazlar

Demokrasi dediğiniz şey yurttaşın hak arama özgürlüğünü etkin kullanabildiği rejimin adıdır.

Avukatlar olmasa yurttaşlar da hak arama özgürlüklerini etkili kullanamayacakları için demokrasi eksik ve topal kalır. Bu tarih boyunca ya böyle olmuştur.

Diğer bütün mesleklere ilişkin saygımızı saklı tuttuğumuzu belirterek avukatlık mesleği başka mesleklere benzemiyor diyebiliriz.

Bize bunu dedirten şey bizim meslek ilke ve kurallarımızdır.

Aramıza katılacak meslektaşlarımıza tavsiyem, Meslek yaşamınız boyunca meslek ilke ve kurallarına lütfen özen gösterin ve şunu unutmayın avukatlık bir yaşam biçimidir.

Sadece sırtımızda cübbe olduğu zamanlarda değil onun dışındaki zamanlarda da bir avukat gibi yaşamanın gereğini yerine getirebiliyor olmamız gerekmektedir.

Biz savunma hakkının kutsallığını inanırız ve bir yargılamada savunma varsa ona ancak o zaman yargılama diyebiliriz.

Bu ülkenin avukatı adalet savaşçısı olmak zorundadır, Bu ülkenin avukatı insan hakları mücadelesi vermek zorundadır.

İnsan haklarının sadece yaşamak için değil onurlu yaşamak için gerekli olduğunu, insan haklarının başka bütün haklar içerisinde en önde gelen ahlaki bir talep olduğunu bilen okuyan sindiren insanlar olarak bunu toplumumuzu anlatabilmeliyiz.

Bunu yapacak olan da biziz sizlersiniz, unutmayın avukatların sesi kesilirse yurttaşların da nefesi kesilir.

Biraz sonra 6 meslektaşımız daha aramıza katılacak ve biz Aksaray Barosu ailesi 6 kez daha büyüyecektir. Hepinize tekrar aramıza hoş geldiniz diyorum ve başarılar diliyorum”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.