Dolar 32,5225
Euro 34,8925
Altın 2.437,74
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 18°C

Aksaray Barosu’ndan çağrı: Artık son bulsun!

Aksaray Barosu’ndan çağrı: Artık son bulsun!
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ekim 2023 11:14

Aksaray Barosu, Filistin’e saldıran İsrail’i kınadı, Gazze’de binlerce sivilin yaşamını yitirdiği saldırıların son bulması çağrısında bulundu.

Türkiye’de Aksaray Barosu’nun da dahil olduğu 69 Baro tarafından ortak bir bildiri yayınlanarak İsrail’in Gazze’ye saldırısı kınandı ve saldırılara son verilmesi çağrısında bulunuldu.

İsrail Devleti Gazze’de insanlık ve savaş suçu işlemekte olduğu bildirilen kınama metninde, “Gazze’deki saldırılar nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları ihlal edildiği gibi savaş bölgelerinde ve işgal altında yaşayan sivilleri korumayı taahhüt eden 1949 Tarihli Cenevre Sözleşmesi de ihlal edilmektedir. Gerek Gazze’de, gerekse dünyanın neresinde olursa olsun başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere sivillere yönelik gerçekleştirilen tüm saldırıları kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun en sert şekilde kınıyoruz” denildi.

Binlerce sivilin hayatını kaybettiği saldırıların son bulması çarşısında bulunan ortak bildiri şu şekilde:

“SAVAŞ SUÇUNUN İŞLENMESİNE KARŞI TÜM İNSANLIĞI ORTAK TEPKİYE DAVET EDİYORUZ”

7 Ekim tarihinden itibaren israil ve Filistin arasında başlayan ve her geçen gün artarak devam eden çatışmaları büyük bir kaygıyla takip ediyoruz.

İsrail’in Gazze’ye karşı gerçekleştirdiği bombalı saldırılar neticesinde en son edindiğimiz bilgilere göre yüzlerce bebek ve çocuk olmak üzere binlerce sivil hayatını kaybetmiş ve binlerce sivil de yaralanmıştır”

İsrail Hükümetinin, Gazze’ye karşı gerçekleştirdiği bombalı saldırıların yanı sıra Gazze’nin her taraftan abluka altına alınması neticesinde uluslararası yardım kuruluşları tarafından gönderilen insani yardımların Gazze halkına ulaşmaması yine İsrail Hükümeti tarafından Gazze’de ki elektrik ve suyun kesilmesi yaşanan insani dramın daha da artmasına neden olmaktadır.

Gazze halkı günlerdir bombalı saldırılara maruz kalırken en temel ihtiyaç maddesi olan sudan da mahrum bırakılmıştır. Bombalı saldırılar sonucu Gazze kentinin altyapısı büyük bir zarar gördüğü için patlayan kanalizasyonlardan cadde ve sokaklara akan lağım suları nedeniyle birçok bulaşıcı hastalığın baş göstermesi an meselesidir.

Hastanelerin boşaltılması ve elektrik kesildiği için tıbbi hizmet verilememesi yaşanan trajediyi daha da artırmaktadır.

Gazze’de tüm dünyanın gözü önünde insanlık yok edilmektedir! İsrail Devletinin bir haftadan beri Gazze de gerçekleştirdiği saldırılarda bir devlet gibi değil bir terör örgütü gibi davranması uluslararası hukuku tanımadığını gözler önüne sermektedir.

İsrail Devleti Gazze’de insanlık ve savaş suçu işemektedir. Gazze’deki saldırılar nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları ihlal edildiği gibi savaş bölgelerinde ve işgal altında yaşayan sivilleri korumayı taahhüt eden 1949 Tarihli Cenevre Sözleşmesi de ihlal edilmektedir. Herek Gazze’de, gerek Aşkelon’da, gerekse dünyanın neresinde olursa olsun başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere sivillere yönelik gerçekleştirilen tüm saldırıları; saldırılar kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun en sert şekilde kınıyoruz.

Aşağıda imzası bulunan Barolar Olarak İsrail Devletinin Gazze’de gerçekleştirdiği savaş suçunun sonlandırılması, uluslararası hukukun uygulanması; İsrail ve Filistin arasındaki sorunun adil, kalıcı ve kapsamlı bir şekilde çözümlenerek iki devletli yapının sağlanması açısından tüm insanlığı bu hususta ortak mücadeleye davet ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.