Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 13°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
13°C
Hafif Yağmurlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 23°C

Aksaray Barosu’ndan kadına şiddet açıklaması

Aksaray Barosu’ndan kadına şiddet açıklaması
Aksaray Anadolu AŞ
26 Kasım 2023 22:26

Aksaray Valiliği tarafından organize edilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Aksaray Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu tarafından stant açıldı ve vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtımı yapıldı.

Aksaray Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatör Yönetim Kurulu üyesi Av. Yağmur Göküzüm Yeğen; Uluslararası Kadına Karşı Şiddete Karşı Hayır Günü olarak Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 25 Kasım gününde broşür dağıtmakla yetinmeyip standımızı ziyaret eden vatandaşlarımıza, kadınlara şiddetin her şeyden evvel bir insan hakkı ihlali olduğunu anlatarak, toplumların kalkınmasında temel mihenk taşının hak ve fırsat eşitliği olduğunu belirtti.6284 sayılı kanun kapsamında sahip oldukları hakları ve sonrasında bilinçlenmeleri temel önceliğimizdir. Kadınlara yönelik ekonomik, psikolojik, fiziksel ve cinsel şiddetin her türlüsü sert bir dille kınanmalıdır, çalışma hayatında kendilerine gerekli kolaylıklar gösterilmelidir, sosyal medya üzerinden yapılan şiddet içerikli paylaşımların otokontrolünün sağlaması bir elzemdir. Milli ve manevi değerlerimize baktığımızda da kadınlar hep ilk sırada hak ettikleri yeri almalıdırlar. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.