Dolar 32,3656
Euro 34,7941
Altın 2.394,37
BİST 10.260,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Az Bulutlu
Aksaray
18°C
Az Bulutlu
Cts 13°C
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 22°C

Aksaray Belediyesi haşere ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor

Aksaray Belediyesi halk sağlığına zararlı sivrisinek ve haşerelerin oluşumunun önüne geçmek için akarsu, dere ve su birikintilerinde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Aksaray Belediyesi haşere ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor
Aksaray Anadolu AŞ
23 Haziran 2021 15:42

Hava sıcaklıklarının yüksek gitmesi ile birlikte dere, göl, ırmak ve su birikintileri sivrisinek ve diğer zararlıların hızlı üremelerine imkan sağlıyor. İlkbaharın gelmesi ile birlikte her gün düzenli olarak ilaçlama çalışmaları yapan Belediye ekipleri, sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele etmek için teknik ve bilimsel çalışmalarla kesin çözümler üretiliyor.

Aksaray Belediyesi ekiplerince cadde sokak ve yeşil alanlar düzenli olarak haşerelere karşı ilaçlanıyor. Fakat sorunu kaynağında çözmek amacı ile de dere ırmak ve su birikintilerinde larva öncesinde çalışmalar yapılıyor. Su birikintileri ve bataklık alanlarda yürütülen larva mücadelesinde ergin aşamaya gelmeden larvaları üreme alanlarında yok etmeye yönelik çalışmaları etkin bir biçimde sürdürülüyor. Belediyeye bağlı ilaçlama ekipleri; akarsu yatakları başta olmak üzere, su birikintilerinde ve kanallarda ilaçlama yapıyor.

Belediye ekipleri sivrisinek ve larvalarla etkin mücadele edilebilmesi için sadece ilaçlama çalışmalarının yeterli olmayacağını vatandaşlarında duyarlı olması gerektiğini duyurdular. Vatandaşların huzurlu bir yaz dönemi geçirmeleri için sivrisinek ve haşerelere karşı mücadele çalışmalarının süreceğini belirttiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.