Dolar 32,4455
Euro 34,7397
Altın 2.437,68
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 21°C

Aksaray Belediyesi larva ilaçlama çalışması başlattı

Aksaray Belediyesi larva ilaçlama çalışması başlattı
Aksaray Anadolu AŞ
20 Nisan 2021 18:30

Aksaray Belediyesi, insan sağlığına zararlı sinek, böcek ve haşeraların oluşmasını engellemek amacı ile larva ilaçlama çalışması başlattı.

Aksaray Belediyesine bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince Bahçesaray Kırımlı Mahallesinde vatandaşlara ait hayvan işletmelerinde ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildi. Yapılan ilaçlama çalışmaları ile insan sağlığına zararlı sinek, böcek ve haşeraların oluşmasının engellenmesi planlanıyor.

Halk sağlığını korumak ve bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek amacıyla kent merkezinde birçok farklı önlem alan Aksaray Belediyesinin bu yaptığı çalışmalar vatandaşlar tarafından takdir ile karşılandı. İşletmesinde ilaçlama yapılan vatandaşlar; ‘’Belediyemiz hayvan işletmelerimizde oluşabilecek sinek, böcek ve haşeralara karşı ilaçlama çalışması yaptı. Hayvan işletmelerimizde oluşan zararlılar hem kendi sağlığımızı hem hayvanlarımızın sağlığını olumsuz yönde etkiliyordu. Belediye Başkanımız Evren Dinçer’e ve bu çalışmaları yürüten ekiplere teşekkür ederiz.’’ Dedi.

Aksaray Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre insan sağlığına zararlı sinek, böcek ve haşeraların oluşmasını engellemek için larva ilaçlama çalışmaları belirli periyotlarda şehir genelinde yapılacak.

Yapılan çalışmalarla ilgi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer; “Havaların ısınmasıyla birlikte tüm mahalle, cadde ve sokaklarda ilaçlama çalışması başlattık. Bahçesaray Kırımlı Mahallemizde bulunan hayvancılık işletmelerini her yıl olduğu gibi bu yılda ilaçladık. Şehir genelinde vatandaşlarımızın sağlığını olumsuz yönde etkileyecek zararlıların oluşmasını engellemek için ilaçlama çalışmaları yapacağız. Vatandaşlarımıza hijyenik bir ortam sunmak için Parklarda, çocuk oyun alanlarında, yol kenarlarında ve toplu kullanım alanlarında ilaçlama çalışmalarımızı sürdüreceğiz. ” Dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.