Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 20°C

Aksaray Belediyesi’nden su sayaçları için ‘don’ uyarısı

Aksaray Belediyesi’nden su sayaçları için ‘don’ uyarısı
Aksaray Anadolu AŞ
21 Aralık 2021 11:26

Soğuk hava su tesisatlarını olumsuz yönde etkiliyor. Donan sayaç ve su boruları, tesisatın patlamasına ve dolayısıyla da su kesintilerine neden oluyor.

Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bu konuda uyarıda bulunarak su borularının donmasının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ve bu durumların yaşanması halinde nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda açıklama yaptı.

Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, olumsuz hava koşullarından etkilenebilecek su boruları, vanalar ve sayaçların; kauçuk esaslı, cam yünü, poliüretan gibi malzemelerle korunması önerisinde bulundu.

Yapılan açıklamanın devamında, bina içinde su tesisatlarının don riskiyle çok sık karşılaşmadığı, bu durumun daha çok müstakil evlerin tesisatlarının etkilediği, müstakil evde oturanların daha dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.

Donan Bölüm Buharla Açılmalı

Soğuk kış günlerinde meydana gelen, ‘Su sayaçlarının donarak zarar görmesi’ konusunda uyarılarda bulunan Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, “Donan sayaçlara hiçbir şekilde ateş ve sıcak su ile müdahale etmeyin. İlk müdahale olarak vananın kapatılması gerekiyor.” açıklamasını yaptı.

Donan tesisata ateşle müdahale edilmemesini, bu durumun tesisata zarar verdiğini belirten Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, tesisatın açılması için de buhar yönteminin kullanılmasını tavsiye etti. Ayrıca, müstakil evlerde sayaç kurulumu yapılırken rüzgâr almayan yerlerin tercih edilmesi gerektiği önerisinde bulundu.

Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, su sayacının donması halinde ilk müdahale olarak vananın kapatılması gerektiği, bu tür sorunlarla karşılaşan abonelerin 444 55 68 no’lu Aksaray Belediyesi Çağrı Merkezi hattın aranması halinde gerekli müdahalenin yapılacağı bilgisi paylaşıldı. (Haber Bülteni)

blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.