Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Aksaray Bilim Merkezi’ni ayda 5 bin kişi ziyaret ediyor

Aksaray Bilim Merkezi’ni ayda 5 bin kişi ziyaret ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
8 Aralık 2021 11:02

Aksaray Bilim Merkezi’ni bir ayda yaklaşık 5 Bin kişi ziyaret etti.

Açılışı yapıldığı günden bugüne kadar geçen sürede birçok organizasyona ev sahipliği yapan Aksaray Bilim Merkezi’ne toplumun her kesimden vatandaş yoğun ilgi gösteriyor.

Gençlerin kendilerini en iyi şekilde geliştirebilmeleri için hizmete sunulan bilim merkezi içerisinde ileri teknolojik donanımlara sahip alanlar yer alıyor. Bilim Merkezi içerisindeki zengin içerikli kütüphane ile gençler aradığı kaynağa kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Ayrıca bilimsel ve teknik konulara ilgisi olan geçler içinde ar-ge amaçlı kullanılabilecek laboratuvarlar bulunuyor.

Alanında uzman eğitimciler Bilim Merkezindeki alanlarda çocukların ve gençlerin ilgisini ve ihtiyacını karşılayacak birçok etkinlik düzenliyor. Düzenlenen etkinliklerle gençlerin zihinsel, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlanıyor.

Gençlerin kendilerini ilgi alanlarına göre geliştirmelerini sağlayan Aksaray Bilim Merkezi düzenlediği sınavlara hazırlık kursları ile eğitimde fırsat eşitliği sunuyor.

Aksaray Bilim Merkezi’nin açılışı yapıldığı günden bugüne kadar geçen süre içerisinde yoğun ilgi gördüğünü belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Bilim Merkezimiz donanımı ve içeriği bakımından Orta Anadolu’nun en kapsamlı merkezlerinden biridir. Gençlerimizin kendini yetiştirebileceği geliştirebileceği zengin içeriklere sahip bir mekân gençlerimiz severek kullanıyor. Kurslar etkinlikler ve toplu organizasyonlar yapılarak her zaman dolu dolu çalışmalar yapılıyor. Tüm gençlerimizi Bilim Merkezimizi kullanmaya buradaki imkanlardan yararlanmaya davet ediyorum.”

blank blank blank blankblank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.