Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray eğitimde yükselişini sürdürüyor

Aksaray eğitimde yükselişini sürdürüyor
Aksaray Anadolu AŞ
25 Mayıs 2022 10:17

Yükseköğretime Geçiş Sınavında başarı ortalamasını yükselten iller arasında ilk onda 6. Sıraya yükselen Aksaray’da başarının sürekliliği için çalışmalar artarak devam ediyor. 

Yükseköğretime Geçiş Sınavında başarı ortalamasını yükselten iller arasında ilk onda 6. Sıraya yükselen Aksaray’da başarının sürekliliği için çalışmalar artarak devam ediyor.

Pandemi ile birlikte öğrencilerin eğitim performanslarını olumlu yönde geliştirecek projeler üreten Aksaray Valiliği kaynak kitap, soru bankası ve deneme sınavları ile öğrencilerin kendilerini geliştirmesine büyük katkı sağladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevinden Aksaray’a Vali olarak atanan Hamza Aydoğdu, pandemi ile birlikte eğitimde zorunlu aralar verilmesi üzerine bu konuda hızlı hareket ederek eğitim destek projelerinin hayata geçirilmesini sağladı.

Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilere sağladığı imkânlar yanında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyon marifetiyle kaynak kitap ve alanında uzman öğretmenlerin hazırladığı deneme sınavları ile kentteki öğrencilere büyük destek sağlandı.

Yapılan projelerin olumlu yansımaları Aksaray’ın eğitimde yakaladığı başarı grafiğini yükseltirken Vali Hamza Aydoğdu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu konuda yürütülen çalışmaları yakından takip etmesi kentin eğitimde başarısının yükselmesinde en önemli etken olarak ortaya çıktı.

YKS 2021 başarı ortalaması yükselen iller ile ilgili yapılan bir analiz çalışmasında Aksaray ilk on içerisindeki iller sıralamasında 6. Olarak bu alanda gösterilen ilgi ve çabaların sonucu olarak başarı grafiğini yükseltti.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) yayımlanan “Yükseköğretime Geçişte Öğrenci Hareketliliği” raporunda, sınava giren adaylar üzerinden illerin başarı sırası ortalamalarına göre dağılımı yapıldı.

Sınava giren tüm adaylar üzerinden illerin başarı sırası ortalamasında, Ankara, Eskişehir, Kırşehir, Denizli ve Bursa en başarılı iller oldu. Aksaray; Bursa’nın ardından 531 bin 271 ortalama ile ilk on il içinde 6. Sırada yer aldı. Aksaray’ı sırasıyla 533 bin 283 ortalama ile Niğde, 533 bin 293 ortalama ile Kayseri, 533 bin 481 ortalama ile Konya, 537 bin 192 ortalama ile Malatya izledi.

Şırnak, Ardahan, Artvin ve Hakkâri’nin ise en düşük ortalamaya sahip iller olduğu hesaplandı. Şırnak’tan YKS’ye girenlerin 614 bin 163 başarı sıralaması ortalamasına, Ardahan’dan girenlerin 616 bin 621 ortalamaya, Artvin’den girenlerin 621 bin 877 ortalamaya, Hakkâri’den girenlerin ise 628 bin 217 ortalamaya sahip olduğu belirlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.