Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
BİST 9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Aksaray Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor
Aksaray Anadolu AŞ
9 Ekim 2018 12:29

Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri suçlulara göz açtırmıyor. 1-30 Eylül 2018 tarihleri arasında il genelinde yapılan çalışmalarda;

KOM ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince; Kaçakçılık ve Organize suç örgütleriyle, Uyuşturucu-Uyarıcı madde ticareti yapan, nakleden, suç işleyerek ekonomik ve haksız kazanç elde eden, uyuşturucu-uyarıcı maddeleri pazarlamaya çalışmak suretiyle geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirlemeye ve hayattan koparmaya çalışan suç örgütleri, örgüt üyeleri, sokak satıcıları, maddeleri temin eden ve nakleden veya bu suça iştirak eden şüpheliler ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda; 58 ayrı olayda, 65 şüpheli şahıs yakalanmış, 9 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Şüpheli şahıslardan; 84 gram eroin,1 kilo 845 gram kubar esrar, 57 gram toz esrar, 33 kök hint kenevir bitkisi, suçta kullanıldığı değerlendirilerek el konulan 5.645 TL para, değişik miktarlarda metamfetamin, sentetik ecza hap ve captagon gibi uyuşturucu maddeler ile 94 şişe kaçak içki, 2 ruhsatsız tabanca, 1 adet tüfek 66 adet fişek ele geçirilmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri görevlilerince Cinayet, Yağma, Hırsızlık, Dolandırıcılık ve Fuhuşla mücadele ve haklarında yakalama kararı bulunan firari şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen uzun soluklu takipler sonucunda, 104 şahıs yakalanmış, 56 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Ekiplerimiz tarafından 652 olaya müdahale edilmiş, bu olaylarla ilgili 812 şüpheli şahıs yakalanmış, 10.608 şahıs GBT sorgulaması yapılmış, değişik suçlardan aranan 128 şahıs yakalanarak haklarında gerekli adli işlemler yapılmıştır.

Meydana gelen hırsızlık, oto hırsızlığı ve dolandırıcılık olaylarında; piyasa değeri yüzbinlerce lira olan 2 adet oto, 30 adet bilezik, LCD Televizyon, oto teybi, bakır kablo, 6 motosiklet elde edilerek sahiplerine teslim edilmiştir.

Şüpheli şahıslardan;10 adet tabanca, 19 adet kurusıkı tabanca, 6 adet tüfek, 20 adet bıçak, 318 adet fişek ve diğer suç aletlerinden ( muşta, gür, sopa, havai fişek vb.) 12.85 gram eroin, 247.45 gram esrar, 6.4 gram bonzai, 5 gram metafetamin, 74 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.

İlimiz genelinde kayıp müracaatı yapılan 26 (20 Bayan, 6 Erkek) şahsın 24’ü bulunmuş, 2 şahıs (1 Erkek,1 Bayan ) halen kayıp olarak aranmaktadır.

Bölge Trafik Denetleme ve Şehir İçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, yaz tatilinin bitmesi ve okulların başlaması ile özellikle okullarımızın bulunduğu yol güzergâhlarında yapılan denetimler sonucunda; 18.329 araç ve sürücüsü, 301 okul servis ve sürücüsü kontrol edilmiş, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun “Ticari amaçla yük ve yolcu taşımak, Emniyet Kemeri takmamak, Taşıma sınırının üstünde yük taşımak, Hız sınırlarını ihlal etmek, Trafik sigortası ve araç muayenesi bulunmayan araçlara, Sürücü belgesiz araç kullanmak ve kullandırmak, Alkollü araç kullanmak” ihlallerini gerçekleştirdiği tespit edilen 5.558 araç ve sürücüsüne 2.409.878 TL. (İkimilyon Dörtyüzdokuzbin Sekizyüzyetmişsekiz TL) Trafik idari para cezası uygulanmıştır.

Alkollü araç kullanmaktan 45 araç sürücüsünün, 100 ceza puanı doldurmaktan sağlık şartlarından dolayı sürücü belgesine geçici olarak el konulmuştur.

Yapılan denetimlerde toplam 263 araç trafikten men edilmiş, 145 tanesi otoparka çekilmiş, 118 araç ise eksikliklerini gidermek üzere uygulama noktasında geçici izin belgesi düzenlenerek araç sahibine veya sürücüsüne teslim edilmiştir.

Şehir içi ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde toplam 98 yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 250 kişi yaralanmış, 3 ölümlü kaza meydana gelmiş bu kazalarda 8 kişi EX olmuştur.

İlimizde kurulu bulunan KGYS (Kent Güvenliği Yönetim Sistemi) merkezinden trafik denetimleri sürdürülmektedir. MOBESE kameralarından yapılan denetimlerde; ters yöne giren, kırmızı ışık ihlali yapan, hatalı park eden, araç kullanırken telefonla görüşme yapan ve emniyet kemeri takmadığı tespit edilen 192 araca 27.226 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Aksaray Emniyet Müdürü Ali KARABAĞ, “suç ve suçluyla mücadelemiz, evrensel ve insan haklarına saygılı, topluma karşı sorumluluk duygusuyla, yenilikçi, akılcı ve sistematik çağdaş çalışma anlayışı içerisinde, kaynaklarımızı en etkin ve verimli şekilde kullanarak yasaların tanıdığı sorumluluklar çerçevesinde kararlılıkla sürdürülecektir” şeklinde açıklamada bulunmuştur..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.