Dolar 32,5534
Euro 34,8864
Altın 2.435,28
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 31°C
Az Bulutlu
Aksaray
31°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 29°C
Paz 29°C

Aksaray Halk Eğitim Merkezi’nde bu yıl 444 kurs açıldı

Aksaray Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda 2016 yılı içinde 123 ayrı dalda 444 kurs açıldığı bildirildi..

Aksaray Halk Eğitim Merkezi’nde bu yıl 444 kurs açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
28 Ekim 2016 02:43

Aksaray Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Azmi Arı yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların kültür ve sanat alanındaki yeteneklerini geliştirmek, sosyal ve kültürel etkinliklere katılımı özendirmek, insanların boş zamanlarını olumlu faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak için kursları açtıklarını belirtti.

Ekonominin gelişmesi doğrultusunda mesleki eğitimleri verdiklerini ifade eden Arı, şunları kaydetti:

“İstihdam politikasına uygun meslekleri edinmeleri için yaş, eğitim seviyesi ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bireyleri meslek sahibi ve üretken vatandaş olarak yetiştirmek amacıyla yer ve zamana bağlı olmaksızın genel, mesleki ve teknik eğitim kursları düzenliyoruz. Okuma yazma kursları, aile eğitimi, evde çocuk bakımı, yabancı dil kursları, arıcılık, aşçılık gibi düzenlediğimiz kurslarımıza 11 bin 336 kursiyer katılarak eğitim gördü. Başarılı olanlara onaylı sertifika verdik. Mesleki sertifika alanlar iş başvurularında öncelikle işe alınmaktadırlar.”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.