Dolar 32,3765
Euro 34,7849
Altın 2.432,74
BİST 9.962,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 18°C

Aksaray için geliştirdikleri projeleri Ideathon yarışmasında sunacaklar

Aksaray için geliştirdikleri projeleri Ideathon yarışmasında sunacaklar
Aksaray Anadolu AŞ
17 Mart 2022 00:47

Aksaray Belediyesi, yıl boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Aksaray Bilim Merkezinde gençlerin şehrimiz için fikirlerinin değerlendirileceği Ideathon yarışması düzenliyor.

Aksaray Belediyesi, yıl boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Aksaray Bilim Merkezi’nde gençlerin şehrimiz için fikirlerinin değerlendirileceği Ideathon yarışması düzenliyor. Aksaray Bilim Merkezinde düzenlenen Ideathon yarışması ile sınırlı ve tükenmekte olan kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayan, kentimizde yaşamı kolaylaştıran ve bu kapsamda yenilikçi, teknolojik, ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan çözümler üreten proje fikirlerinin ortaya çıkarılması amaçlanmaktadır.

Gençler, Aksaray için geliştirdikleri projeleri sunacağı yarışmada şehrin ulaşım, turizm, gençlik, kültür, eğitim ve çevre eksenlerindeki ihtiyaç ve gelişimine fayda sağlayacak düşüncelerini, halk sağlığına dönük süreçlerde ve operasyonda fayda sağlayacak fikirlerini, sürdürülebilir yaşama dair fayda sağlayan yenilikçi ve uygulanabilir çözümleri, gençlerin istihdamına, yönelik, beyin göçünün önüne geçebilecek, ekonomiye katkı sağlayacak projelerini, gençlerin kültürel ve sosyal yönden gelişimlerine katkı sağlayacak öngörülerini konu alan sunumlar hazırlayarak bilim merkezinde sunum yapacak.

Yarışmaya en az 2 kişilik en fazla 5 er kişilik takımlar halinde başvuru yapılacak. Takım oluşturamayan arkadaşlar program günü bilim merkezinde takımlarını oluşturabilecekler.

Program esnasında kullanılacak bilgisayarlar katılımcılar tarafından getirilecektir. Mazeret bildiren katılımcılara bilgisayar sağlanacaktır. Aksaray bilim merkezine katılımcıların ulaşabilmesi için şehir merkezinden ve KYK yurtlarından servis imkânı sağlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.