Dolar 32,3237
Euro 35,0903
Altın 2.300,90
BİST 9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Aksaray ihracatta büyümeye devam ediyor

Aksaray ihracatta büyümeye devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
13 Eylül 2022 16:49

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, İhracat rakamlarının Aksaray için olumlu gittiğini yıl sonunda yeni bir rekorun geleceğini belirtti.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, İhracat rakamlarının Aksaray için olumlu gittiğini yıl sonunda yeni bir rekorun geleceğini belirtti.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan ATSO Başkanı Göktaş, yaptığı açıklamada; “Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası İhracat Destek Ofisimizin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’den aldığı verile göre Aksaray’ın ihracat rakamları bir önceki aya göre %6 artmıştır. Ağustos ayında en fazla ihracat yapılan ilk üç ülke sırasıyla Kazakistan, Irak ve Filipinler olmuştur. Bunun yanında, geçen senenin Ağustos ayına göre İspanya, Senegal ve Yunanistan’a ihracat ayrıca artmıştır.

En fazla ihracatı yapılan ürünler Makine ve Aksamları ( 8.5 Milyon $), Otomotiv Endüstri (1.2 Milyon $) Demir ve Demir Dışı Metaller (1,10 Milyon $) şeklindedir. Bir önceki ağustos ayına göre yüzde olarak büyüyen ilk üç sektör ve açıklanan son rakamlar ise özellikle Süs ve süs bitkileri, hububat ve madencilik alanındaki başarısıyla üretici ve imalatçılarımız dikkat çekmiştir.

Dünya’nın içinde bulunduğu ortamlar göz önüne alındığında Aksaray Dış Ticarette büyümeye devam etmektedir. Aksaray iş dünyası olarak 2021 yılı Merkezi Büyükşehirlerde olan Dünya Markaları Yatırımcılarımızın İhracat rakamları hariç 170 Milyon Dolar olan İhracat rakamımızı 2022 yılı sonu itibariyle geride bırakacağımıza inanıyoruz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.