Dolar 32,3228
Euro 35,1013
Altın 2.301,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Aksaray karasını hayal ederken Karaman hızlısına kavuştu

Aksaray karasını hayal ederken Karaman hızlısına kavuştu
Aksaray Anadolu AŞ
29 Aralık 2021 13:49

Aksaray’ın yılan hikayesine dönen Demiryolu Projesi’ne ne zaman başlanacağı belirsizliğini korurken, Karaman 2022 yılında hızlı tren ulaşımına başlıyor.

Yılan hikayesine dönen Aksaray’ın Demiryolu Projesi her seçim dönemi gündeme gelirken atılmış somut bir adım olmaması şehirdeki siyasetçiler üzerindeki baskıyı arttırıyor. Özellikle Ak Parti iktidarı ile Türkiye’nin her bölgesinde başlatılan kara ve demiryolu yatırımları konusunda konumu nedeniyle karayolu yatırımı tamamlanan ancak demiryolu konusunda bir çok kez müjdeler verilmesine karşılık somut bir adım atılamaması Aksaraylıların tepkilerine neden olurken özellikle yük treni eksikliğinin Aksaray Organize Sanayisi’ne verdiği zarar da her geçen gün daha belirginleşiyor.

Aksaray Valiliği’nin çabaları ile OSB’de yatırımlar devam etse de çalışan fabrikaların nakliye masrafları artan mazot fiyatları ile firmaların uluslar arası rekabetten her geçen gün uzaklaşmasına neden oluyor. Lojistik sorununun aşılmasını bekleyen yatırımcı firmalar ile yatırım yapmaya çalışan firmaların belirleyici bir etken olarak baktığı yük treni sorununun aradan geçen 17 seneye rağmen çözülememesi yeni yatırımları da zora sokuyor.

Karaman 2022’ye Yüksek Hızlı Tren İle Giriyor

Aksaray öncelikle Ulukışla’ya bağlanacak çakmak hattı için somut çalışmaların başlamasını beklerken çevre illerden bir tanesi olan Karaman hızlı tren sorununu da çözüme kavuşturdu. Karaman’da verilen yüksek hızlı tren sözü çözüme kavuşturularak çalışmalar tamamlandı. Yapılan test çalışmalarının da son bulması ile Karamanlılar 2022 yılının ilk haftasında yüksek hızlı trenle seyahat etmeye başlayacaklar. Yapılan çalışmalar ile 1 saat 15 dakika olan Konya-Karaman arası 35 dakikaya düşerken Karaman’ın yüksek hızlı trenle bu sayede çalışmaların tamamlandığı bir çok noktaya ulaşımı da sağlanmış oldu.

Aksaraylılar “Biz Hızlısından Geçtik, Karasına Bile Razıyız”

Yılan hikayesine dönen demiryolu çalışmaları ve Karaman’a yapılan yatırımla ilgili konuşan vatandaşlar “Biz hızlısından vazgeçtik, karasına bile razıyız” diyerek başladıkları açıklamalarında;

“Yıllardır bize verilen sözlerden en önemlisi olan demiryolu konusu halen belirsizliğini koruyor. 2004 Yılında dönemin ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bey tarafından Aksaray’a demiryolu sözü verilmiş ve bu söz bir çok kez de tekrarlanmıştı. Sonraki yıllarda ise yüksek hızlı tren projeleri ile Antalya Kayseri bağlantısı ile Aksaray’ın ulaşımına da yatırım müjdeleri verilmişti. Her seçim dönemi tekrarlanan bu vaat konusunda halen somut bir adım atılmazken komşu illerden bir tanesi olan Karaman’ın hızlı tren sorunu son bulmuş. Bu duruma Karamanlılar adına sevinirken memleketim adına üzüldüm. Aksaray’a yapılacak olan yük treni bağlantısına bile kaynak bulunamazken ve halen somut bir adım atılamazken Karaman yüksek hızlı trenine 2022 yılı ile kavuşmuş. Özverili çalışmaları nedeniyle Karaman siyasilerini ve kanaat önderlerini tebrik ediyoruz. İnşallah bu müjdelerin verileceği günleri bizler de görürüz. Biz Aksaraylılar olarak hızlısından falan vazgeçtik bizi Ulukışla’ya bağlasınlar yeter. Artık Etüt de, proje de, fizibilite kelimelerini de duymak istemiyoruz. Artık bu konuda bir açıklama yapan temeli atılıyor diye açıklama yapsın” dediler. (Haber: N. Çalışkan)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.