Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Aksaray POMEM’de mezuniyet heyecanı

Aksaray POMEM’de mezuniyet heyecanı
Aksaray Anadolu AŞ
20 Temmuz 2018 00:27

Aksaray’da POMEM’den mezun olan 764 polis adayı için Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde tören düzenlendi.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, törende yaptığı konuşmada, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak göreve başlamayı hak eden 21. dönem polis adayları ile aynı heyecanı paylaştığını anlattı.

Polis adaylarına seslenen Pekmez, şunları kaydetti:

“Bugünden itibaren ülkemiz adına, milletimiz adına çok büyük sorumluluğu yükleniyorsunuz. Sizler; ayırım yapmaksızın, bu ülkedeki her bir ferdin huzurunun ve emniyetinin teminatısınız. Sizler; ülkemizin, milletimizin, özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın geleceğe doğru kararlı adımlarla yürüyüşümüzün güvencesisiniz. Şartlar ne olursa olsun vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü ve cumhuriyetimizi korumaya yeminli, gözü pek Türk polislerisiniz. Omuzlarınızdaki yükün ve sorumluluğun ne kadar ağır olduğunu, ne kadar hassas olduğunu çok iyi biliyoruz. İşte bu yüzdendir ki görevleriniz ne kadar ağır olursa olsun, sorumluluğunuz ne kadar büyük ve hassas olursa olsun görevlerinizi hakkıyla yerine getireceğinizi, biliyor, adalet ve eşitliğin her daim kılavuzunuz olacağına gönülden inanıyorum.”

Aksaray POMEM Müdürü Niyazi Turgay da amaçlarının, ülkesine, milli ve manevi değerlerine bağlı, zihni hür, alnı açık, başı dik, mesleğin ona yüklediği ağır ama önemli sorumlulukların bilincinde olan polisler yetiştirmek olduğunu bildirdi.

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı da yaptıkları konuşmalarda, polis adaylarına yeni görevlerinde başarılar diledi.

Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda görev yaparken şehit olan polisler Ahmet ve Mehmet Oruç’un babası Ali Oruç, törende, FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminde şehit olan ikiz oğullarına yazdığı şiiri okudu. Şehit babasının okuduğu şiir, salondakilere duygusal anlar yaşattı.

Baba Oruç da POMEM Müdürü Turgay ve polis memurlarına sarılarak gözyaşı döktü. Oruç, yaptığı konuşmada, “Allah bana iki evlat verdi. Ben de bu duyguyu yaşadım. Çok güzel bir duygu. Rabbim onlara şehitliği nasip etti. Allah’ıma sonsuz şükürler olsun. Mezun olan bütün Ahmet ve Mehmetleri seviyorum. Onlara görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Volkan Erdoğan, yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı. Daha sonra dereceye giren ilk 20 öğrenciye başarı belgesi, plaket ve hediye verildi.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Aylin Kızıldere Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Anık ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Tören sonunda öğrenciler şapka atarak mezuniyetlerini aileleri ile birlikte kutladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.