Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Aksaray POMEM’de mezuniyet sevinci

Aksaray POMEM’de mezuniyet sevinci
Aksaray Anadolu AŞ
1 Ocak 2019 21:35

Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 22. Dönem 475 polis için mezuniyet töreni düzenlendi.

Aksaray Şehit Önder Güzel POMEM Müdürü Niyazi Turgay ise müdürlüğün 296 kadın, 179 erkek toplam 475 öğrenciyi mezun ettiğini belirtti.

1995 yılında Polis Meslek Yüksek Okulu olarak eğitim vermeye başlayan Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezinin bugüne kadar 11 bin 554 öğrenci mezun etmiş köklü bir eğitim kurumu olduğunu söyledi. Turgay, amaçlarının ülkeye ve milli, manevi değerlerine bağlı, zihni hür, alnı açık, başı dik mesleğin ona yüklediği ağır ama önemli sorumlulukların bilincinde olan polisler yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Tugay; “Vatan ve millet aşkıyla Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı Türkiye Cumhuriyetine karşı vazife ve sorumluluklarını bilen, toplum yararını kişisel menfaatlerinin üstünde tutan, ilmi ve mesleki beceriye sahip, polis olmanın şeref ve gururunu yaşayan, görevi esnasında karşılaşacak sorunları hukuk devleti ilkelerine göre çözebilme kabiliyeti gelişmiş polis memurları yetirmeye çalıştık.” dedi.

Vali Ali Mantı’nın saygı ve selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Vali Vekili Mustafa Türkcan; “Devlet üç esas üzerine ayakta durur; bağlılık, itaat ve sadakat. Çalıştığınız kuruma ve teşkilata bağlı olacaksınız, sıralı amirlerine itaat edeceksiniz ve devletinize sadakat göstereceksiniz.

Bugün buradan mezun olduğunuzda önünüzde bir hedef var o hedef durmadan yürümek Türk milletine ve Türk devletine hizmet etmektir. Siz hizmet ederken dik duracak, hür olacak ve gruptan ayrılmayacaksınız. Vatanız için yaşayacak aşkınız için öleceksiniz. O aşk gökyüzünde dalgalanan bayraktır, doğup büyüdüğünüz, emeklediğiniz, yürüdüğünüz, koştuğunuz topraktır. O aşk annenizin gözündeki bir damla yaştır, 3 bin yıllık Türk tarihinin örf ve gelenekleridir.” şeklinde konuştu.

Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu; “Şehidi olan yere biz peygamber ocağı diyoruz. Yüce Türk milleti şehit veren kurumlarını peygamber ocağı olarak isimlendirir. Ordumuz öyledir, polis teşkilatımız öyledir, jandarmamız öyledir. Bunun yanında görev için şehit olan kamu görevlileri de bir peygamber müjdesi olarak, peygamber hediyesi olarak peygamber ocağı deriz. Çünkü bizim peygamberimiz bir din getirmiş, kitap getirmiş, millet kurmuş ve devlet kurmuş. Devlete ait bütün makamlar aynı zamanda peygamber ocağıdır. Yüce Türk milleti bütün diğer Müslüman devletlerden farklı olarak onu böyle isimlendirilmiştir. Şu anda peygamber ocağında Onun ruh ve sinsileriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onun getirdiği mesajın dünyadaki son Kalesi. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için görev yapacaktır. Hayat atılacaklar, rızıklarını temin edecekler, Hem maddi hem manevi rızıklarını temin edecekler.” dedi.
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı; “Polis teşkilatımız kurulduğu ilk günden beri halkımızın huzuru ve güvenliği ile vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek için çalışmaktadır. Sizler yeni bir yolun başlangıcında olmak idrakiyle en şerefli varlık olan insanın yer aldığı kutsal polislik mesleğini icra edeceksiniz. Bugünden itibaren ülkemiz ve milletimiz adına çok büyük sorumluluğu yükleniyorsunuz. Ayrım yapmaksızın bu ülkedeki her bir ferdin huzur ve emniyetinin teminatısınız. Ülkemizin milletimizin özgürlüğümüzün bağımsızlığımızın demokrasimizin geleceğe kararlı adımlarla yürüyüşümüzün güvencesi sizlersiniz.” şeklinde ifade etti.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel; “Canlarıyla vatanımıza hayat, kanlarıyla da bayrağımıza renk veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize hürmetlerimi sunuyorum. Az önce istiklal marşı okunurken bu yiğit gençlerin gözlerine baktım. Gözlerinde 40 çerisiyle beraber Çin sarayını basan Kürşat’ın cesaretini ve kararlılığını gördüm. Yine bu gençlerin gözlerinde atının kuyruğunu askerler gibi bağlayıp beyaz kefenini giyip küffar ordusunun üzerine atılan Alparslan’ı gördüm. Yine gözlerinde ya Bizans beni alır. Ya da ben Bizans’ı alırım diyen Fatih Sultan Mehmet Han’ı gördüm. Yine bu gençlerin gözlerinde ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum diyen Mustafa Kemal’i ve Çanakkale ruhunu gördüm. Ne mutlu bize ne mutlu ailelerine ne mutlu polis teşkilatına.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.