Dolar 32,3453
Euro 34,7787
Altın 2.394,76
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Aksaray Şehitlik Müzesi 10 bin kişi ziyaret etti

Aksaray Şehitlik Müzesi 10 bin kişi ziyaret etti
Aksaray Anadolu AŞ
11 Aralık 2023 12:41

Aksaray Belediyesi tarafından yaptırılan ve kısa süre önce hizmete giren şehitlik müzesi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Her gün çok sayıda kişinin ziyaret ettiği müzeyi bugüne kadar 10 Bin kişi ziyaret etti.

Her biri arkalarında unutulmaz hatıralar bırakan şehitlerimizin üzerlerinde taşıdığı ya da sakladığı “değerli” eşyaların sergilendiği müze gezenleri duygulandırırken gururlandırıyor.

Şehitlerimizin kanlarıyla yazılan tarihi yeni nesillere doğru bir şekilde aktarmanın önemli olduğunu vurgulayan Başkan Dinçer, sözlerine şöyle devam etti. “Vatanımız ve milletimiz için canını feda etmiş aziz şehitlerimizin hatıraları bizler için çok değerli. Şehitlik müzemiz şehitlerimize karşı minnet ve şükran duygumuzun yansımasıdır.

Bizde bu bilinçle Şehitlik Müzesi projemizi hayata geçirdik. Bizlere bu vatanı emanet eden ecdadımız destansı mücadelelerle bu toprakları bize emanet ettiler. Tarihimizi kayda geçirmek, gelecek kuşaklara aktarmak ve aziz şehitlerimizin hatıralarını hep canlı tutmak adına önemli olan bu manevi mekânı tüm hemşerilerimiz muhakkak ziyaret etmeli. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum” dedi.

Şehit ailelerinin takdirle karşıladığı Evrah kabristanlığı girişinde bulunan şehitlik müzesi yaklaşık 400 metrekarelik alandan oluşuyor. Müze içerisinde 15 Temmuz şehitleri koridoru, sinevizyon odası, anı odası, şehitler koridoru yer alıyor. Aziz şehitlerimizin isimlerinin ve hayat hikayelerinin paylaşıldığı müzeyi ziyaret edenler hüznü ve gururu aynı anda yaşıyorlar..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.