Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Aksaray Şehitlik Müzesi açıldı

Aksaray Şehitlik Müzesi açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
6 Kasım 2023 20:34

Aksaray Belediyesi tarafından oluşturulan ‘Aksaray Şehitler Müzesi’ sergiye açıldı.

Aksaray Belediyesi tarafından, Aksaraylı şehitlerin fotoğraf ve eşyalarının sergilendiği Şehitler Müzesi ziyarete açıldı.

Müze açılışına AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ile gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Şehitler müzesinin açılışında konuşan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Müzemizde şehitlerimizin mektupları, çakmakları, tespihleri, kıyafetleri, fotoğrafları ve çok özel eşyaları var” dedi.

Aksaray’ın 197 şehidi olduğunu ifade eden Kumbuzoğlu, “1984 yılında Jandarma Astsubay Çavuş Memiş Arıbaş, ilk terör şehidimiz olmuştur. Son şehidimiz ise 2022 yılında Pençe Kilit Harekâtında görev alan Lokman Akçağlayan’dır. Aksaray’ın her köyü adeta bir şehit beldesidir. Bizlerde aziz şehitlerimizin kabirlerini ve ailelerini sık sık ziyaret ediyoruz. Bizim en önemli hizmetimiz budur. Şehitlerimizin yakınlarının tespitleri noktasında muhtarımızda bizlere yardımcı oluyor. Müzeler toplumun hafızası ve sanatın en güzel ve canlı anlarıdır. Gerçek müzeler zamanın mekana dönüştüğü yerlerdir. Sadece gezmek için değil, hissetmek ve o anları yaşamak ve yaşatmak için vardır. Şehitler Müzemizde tam da bu anlama hizmet etmektedir. Burası en çok ziyaret edilen yerler arasında yer alacaktır. Bu vesile ile Aksaray’ımıza yakışan, böyle müstesna bir eseri şehrimize kazandıran Belediye Başkanımız Evren Dinçer ve ekibini kutluyorum. Böyle özel bir günde aramızda olan 15 Temmuz’un yiğit evladı, kendisiyle gurur duyduğumuz Bakanımız Sayın Hulusi Akar ile bu açılışı yapmak bizlere gurur vesilesi oldu” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.