Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Açık
Aksaray
15°C
Açık
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 23°C
Per 25°C

Aksaray, suç oranlarında Türkiye’de ilk 5’e girdi

Aksaray, suç oranlarında Türkiye’de ilk 5’e girdi
Aksaray Anadolu AŞ
13 Ağustos 2023 09:39

İllere göre suç oranlarını ve istatistikleri sıralamasında Aksaray ilk 5’e girdi.

Halk TV’nin dikkat çeken programı Sansürsüz, suç oranlarını ve istatistikleri ele aldı. Gazeteci Cengiz Erdinç’in sunumuyla gerçekleşen bu programda, ülke genelindeki suç oranları masaya yatırıldı. Suç oranları sıralamansında Aksaray’ın listede olması da dikkat çekti.

Listede Aksaray ilk 5’e girdi. Gazeteci Cengiz Erdinç, Aksaray’ın ülke genelinde suç oranları açısından ilk 5 kent arasında yer aldığını vurguladı. Aksaray’ın suç istatistikleri ve rakamları grafiklerle paylaşıldı.

Sansürsüz programında suç oranlarının yanı sıra çocuk suçlular da ele alındı. Programda özellikle çocuk suçluların durumu ve bu konudaki istatistikler tartışıldı. Aksaray’a özgü suç rakamları da grafiklerle izleyicilere sunuldu.

blank

“BU İŞ SADECE POLİSİN SIRTINA YIKILMIŞ VE BU MÜCADELENİN ÇOK YÖNLÜ BOYUTLARI VAR”

“Bu rakamlar Adalet Bakanlığı’nın infaz istatistikleri” diyen Erdinç, şöyle konuştu:

“Aksaray beşinci sırada ve 30 tane suç kalemi var. Hadi diyelim oradaki narkotikçi ve savcı çok çalıştı, ne yani diğer illerde çalışmıyor mu? Bu yeni değil, AK Parti döneminde değil, Türkiye’de 75 çocuk eroinden öldü ve bu 2001 yılındaki adli tıp raporunda ortaya çıktı. Polisin verdiği rakam neydi 30-35’ti. İstatistikleri söylerken, şunu söylemek istiyorum AK Parti dönemi suça da kanat taktı. Mesela yakalamalarla ilgili istatistikler var ve narkotik raporları 2007’den beri Avrupa standartlarıyla yapılır ve TÜİK gibi oynama şansı yok. Bu raporlarda 20 ton eroin yakalandığı yazıldı. Polisiye bakışı bunu başarı olarak gösteriyor ama her zaman için yakalanmayan yakalananı geçiyor. Bu iş sadece polisin sırtına yıkılmış ve bunun sosyolojik yanı var, kara parayla ilgili yanı var. Ama bütün her şey dönüyor geliyor polis yakaladı, yakalamadı. Bunun karşılığı ne oluyor, narkotik polisi zehir tacirlerine göz açtırmıyor klişesi.”

AKSARAY 5’İNCİ SIRADA!

Son rakamlara göre Aksaray, Türkiye genelinde orana göre en fazla suç işlenen iller arasına 5’inci sıraya girdi. Aksaray’da erkek nüfusa göre suç sayısı oranlandığında 100 binde 838 rakamına ulaşıldı.

Halk TV’de paylaşılan rakamlara göre 211 bin 232 erkek nüfusu olan Aksaray’da suç sayısı 1770 olarak hesaplandı. Oransal olarak bakıldığında Aksaray’da 100 binde 838 suç rakamına ulaşıldı. Türkiye genelinde ise 100 binde 591 oranına ulaşılırken, en fazla suç oranlarının olduğu iller sırayla; Aydın, Denizli, Çorum, Antalya, Aksaray, Karaman, Isparta, İzmir ve Uşak oldu.. (HalkTV)

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.