Dolar 32,3285
Euro 35,0893
Altın 2.297,14
BİST 9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Aksaray turizmden hak ettiği payı alamıyor

Aksaray turizmden hak ettiği payı alamıyor
Aksaray Anadolu AŞ
12 Şubat 2021 11:32

CHP Aksaray İl Örgütü CHP’li milletvekillerinin katılımıyla basın açıklaması düzenledi.

Aksaray’ın sorunlarını dinlemek üzere Aksaray’a gelen CHP Esnaf Masası Milletvekilleri Kadim Durmaz, Nurhayat Altacı Kayışoğlu ve Burcu Köksal 2 günlük Aksaray programlarında sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve esnaf ile bir araya geldi. Basın mensuplarını da ziyaret eden heyet gün sonunda Aksaray’ın sorunlarını dile getirdikleri bir basın açıklaması düzenledi.

İl Başkanı Ali Abbas Ertürk’ün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda konuşan milletvekilleri Aksaray’ın sorunlarını TBMM’de duyurmaya devam edeceklerini dile getirdi. Son günlerden gündeme yıkılacağı haberleriyle gelen Tarihi Cezaevi önünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk “Bu cezaevinin yıkılması sık sık gündemde. Belediye Başkanı daha önce adliye çalışanları için buranın konut yapılmasını gündeme getirmişti.

O zamanlar yapmış olduğumuz itirazlar ses bulmuş buranın konuda dönüştürülme projesi geri çekilmişti. Biz de Belediye Başkanı’na teşekkür etmiştik. Maalesef birkaç ay önce yeniden burada çalışmalara başlandığını ve içeride iş makinelerinin çalıştığını öğrendik. O zamanlar yine Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu bölgeye geldik ama maalesef bu tarihi mekânda neyin çalışmasının yapıldığını bir türlü öğrenemedik. Burada çalışan görevli arkadaş bizi içeri alamayacağını söylemişti. Önceki günlerde bir gazeteci bu tarihi mekâna tinercilerin girdiğine dair bir haber yapmıştı.

Ana Muhalefet Partisi İl Başkanı’nın giremediği bu tarihi mekâna tinercilerin nasıl girdiğini çok merak ediyoruz” dedi. Alanda daha önce de yangın haberi çıktığına dikkat çeken Ertürk “Ne hikmetse bir de yangın haberi çıktı. Dolayısıyla biz bu tür haberlerin ısmarlama haberler olduğunu düşünüyoruz. Bu ülkede ormanlık alanları tarihi mekânları önce haber yaptırıp ardından yağmalamak için çok kez bu tür yöntemlere başvuruldu. Bu tarihi yapının Anıtlar Kuruluna alınması ve bu tarihi yapının korunması için biz mücadelemize devam edeceğiz. Söz verdiğimiz gibi CHP Aksaray’da sözcü olmaya TBMM’de gündeme taşımaya devam edecektir. Bu Kadim şehrin 12 bin yıl geleneği olan kentin tarihle bağını koparmayın. Aklınızı başınıza alın daha önce birçok tarihi bina yıkıldı kebapçı yapıldı.  Bu yanlıştan dönün” diye konuştu.

“Halk Kaderimize Terk Edildik Diyor”

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal Aksaray’da ikinci kez çalışmalara katıldığını belirterek başladığı konuşmasında “Aksaray’a 2 hafta önce 20 vekil arkadaşımla gelmiştim o zaman da iki gün boyunca Aksaray merkez ilçe ve köylerde yoğun çalıştık hemşerilerimizi dinledik, sorunlarının çözümü için TBMM de mücadele edeceğimizi söyledik. Esnaf masası olarak 2 gündür Aksaray’da çalışma yürütüyoruz. Aksaraylı hemşerilerimiz dertlerini anlatıyorlar. Seçtikleri Vekillerin de dertleriyle ilgilenmediklerini sahipsiz kaldıklarını ifade ediyorlar. En büyük sorun her seçim dönemi söz verilen demiryolu projesi. Bir an önce demir yoluna kavuşmak istiyorlar. İç ticaret açısından önemli olduğunu ifade ediyorlar. Nüfusunun yüzde 80’inin geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayalı bu kentin sulama sıkıntısı yüzünden tarım ve hayvancılıkta da sorun yaşanıyor. Her seçimde sulu tarım sözü verildiği ama yerine getirilmediğini dile getiriyorlar. Pandemi esnafı orta direği etkilemiş durumda bununla ilgili gözlemlerimiz oldu. Kaderlerine terk edildiklerini ifade ediyorlar. STK temsilcileriyle görüştük. TBMM’de takip edeceğiz. Aksaray’ın CHP milletvekili yok ama hepimiz CHP milletvekili olarak Aksaray’ın vekilleri olarak takip edeceğiz” diye konuştu.

“Aksaray’ın Gönüllü Elçisiyiz”

Tokat Milletvekili Kadim Durmaz Aksaray’ın Anadolu mirası kadim bir kent olduğuna dikkat çektiği konuşmasında “Anadolu’nun hazinesi kentteyiz. Tarihi dokuların ülkemizde tanıtımının yapılıp Aksaray’ın hak ettiği payı alamadığını gördük. Bunlardan bir örneği olan yapının önündeyiz. Konya Anıtlar Kuruluna il başkan yardımcımız konuyla ilgili başvurdu. Geçmişi geleceğe bağlayan bu varlıklara sahip çıkarak, bu kentleri tanıtabiliriz. Ihlara dendiğinde herkesin aklına Nevşehir geliyor. Bu bizim de eksikliğimiz. Öğrendik ki Aksaray’daymış Ihlara’nın kalbi. Tanıtım, temsil sorunlarının çözümü noktasında Aksaray’ın gönüllü elçisi olacağımızın sözünü verdik” şeklinde konuştu.

“Aksaraylılar İktidara İhtar Çekmeli”

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu Aksaray’ın verdiği kadar değer görmediğini belirterek “Gördük ki Aksaray ülke ekonomisine sunduğu katma değerin karşılığını alamamış ve alamıyor. Aksaraylılar da bundan mustarip. Bu durumda Aksaraylıların iktidara ihtar çekmesi gerekiyor.

Bu tarihi ceza evi konusunda Bursa cezaevi benim içimde bir yaradır. Bursa cezaevinde dünya şairi ve Nazım hikmet ve diğer şairler yatmıştır. Orayı yıkıp bir adliye haline getirdiler ve şu an kullanılamaz udumda bir tarih yok oldu. Geri dönülmesi zor konular bunlar Aksaray cezaevini de koruyamazsak aynı akıbete ulaşabilir. Ranta kurban gidebilir. Şehirlerin tarihleri yaşanmışlıkları vardır.

İnsanlar ders çıkarırlar. Geçmişi bilmeyen geleceğini inşa edemez. Burası da sahip çıkılması gereken bir mirastır. Burası ranta kurban edilmeden sahip çıkalım kültürel hazine olarak Aksaraylıların hizmetine sunulsun teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.  CHP İl Başkanı Ertürk son olarak yaptığı konuşmasında 18 Şubat Perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aksaray’a gelerek halk ile buluşacağını sözlerine ekledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.