Dolar 32,5048
Euro 34,9559
Altın 2.430,10
BİST 9.803,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Aksaray, Türkiye’nin yeni tekstil merkezi oluyor

Aksaray, Türkiye’nin yeni tekstil merkezi oluyor
Aksaray Anadolu AŞ
9 Nisan 2022 01:13

Türkiye’nin en büyük 10 Organize Sanayi Bölgesinden birisine sahip olan Aksaray’da son yıllarda Tekstil sektöründe yapılan yatırımlar şehrin marka olmasına büyük katkı sağlıyor.

Türkiye’nin en büyük 10 Organize Sanayi Bölgesinden birisine sahip olan Aksaray’da son yıllarda Tekstil sektöründe yapılan yatırımlar şehrin marka olmasına büyük katkı sağlıyor.

Dünya’nın en büyük tekstil markalarının Aksaray’da üretim yapıyor olması ve 2020 yılında Türkiye’nin en büyük yatırımı olan LC Waikiki’nin de yeni merkezini Aksaray’da inşa edecek olması Tekstil Merkezinin yakın zamanda Aksaray olacağını işaret ediyor.

İlçe Organize Sanayi Bölgelerinin aktif hale gelmesi ile birlikte Aksaray’ın Tekstil Sektörünün Kalbi olacağının altını çizen Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, yaptığı açıklamada;

“Her geçen yıl ilimiz Organize Sanayi Bölgesinde tekstil sektörüne yapılan yatırımlar ve yatırım kararları iş dünyamızın yüzünü güldürmektedir. Bugün Dünya’nın ve Türkiye’nin dev markalarının Aksaray’da üretim yapması ve yeni yatırım kararları alması sektörün yeni cazibe merkezinin Aksaray olduğunu net bir şekilde göstermektedir.

Bilindiği üzere ülkemiz genelinde Tekstil denildiğinde akla İstanbul, Bursa, Denizli, Uşak gibi iller ön plana çıkmış olsa da son yıllarda yapılan yatırımlarla Aksaray bu şehirlere yaklaşmış hatta önüne geçmeyi bile başarmıştır. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası İhracat Destek Ofisimizin TİM’den aldığı ilimiz Aksaray’ın ihracat rakamları bir önceki yılın ocak ayına göre %103,7 artarak 25.03 Milyon $ olmuştur. Daha önceki yılların mart ayı referans alındığında ihracat yeni bir rekor daha yapmıştır. Bir önceki yılın mart ayına göre yüzde olarak büyüyen ilk üç sektör ise tekstil, hazır giyim ve demir-demir dışı metaller endüstrisi olmuştur.

Bu rakamlardan da görülüyor ki Türkiye’nin en büyük OSB’lerden birisine sahip olan Aksaray’da Tekstil Sektörü her geçen yıl büyüyor ve Türkiye’nin yeni tekstil merkezi olma yolunda hızla ilerliyordur” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.