Dolar 32,5501
Euro 34,9800
Altın 2.418,25
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Aksaray Üniversitesi 15 yaşında!

Aksaray Üniversitesi 15 yaşında!
Aksaray Anadolu AŞ
16 Mart 2021 16:44

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) toplumsal faydayı merkeze alarak çalışmalar ürettiğini ve hem akademik hem de fiziki bakımdan istikrarlı bir biçimde büyüdüğünü söyledi.

Prof. Şahin, ASÜ’nün 15’inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. Sözlerinin hemen başında -kuruluş sürecinden başlayarak- ASÜ’nün bugünlere gelmesine katkı sunanlara teşekkür eden Şahin, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Üniversitemizin kurulmasına, büyümesine ve yatırım almasına katkı sunan tüm devlet büyüklerimize, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, Rektörlerimize, kurum içinden ve dışından tüm paydaşlarımıza en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Köklü bir medeniyetin ortasında 15 yıl önce filizlenmeye başlayan ASÜ, bugün saygın bir yükseköğretim kurumu haline gelerek yoluna emin adımlarla devam etmektedir” dedi.

ASÜ Yönetimi olarak kadim değerler rehberliğinde ve güncel gelişmeler ışığında bir büyüme stratejisi izlediklerine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, her günü bir öncekine göre daha anlamlı bir noktada tamamlama gayretinde olduklarına dikkat çekti.

Yeni okul, bölüm ve programlar kurduklarını, öğrenci sayısını arttırdıklarını, tercih edilirlikte dikkat çekici bir noktaya geldiklerini, akademik başarının önemli biçimde arttığını ve tüm bunlarla birlikte ülkeye ve millete daha fazla müspet katkı sunmaya çalıştıklarını belirten Şahin, “Kampüsümüzde fiziki yapılaşma anlamında önemli bir eksiğimiz kalmadı. İç derinliği arttıran projelere ağırlık verdiğimiz bir süreçteyiz. Enerjimizi, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif bağlamda bugün bulunduğumuz yerden daha yukarılara çıkabilmek adına harcıyor, kaynaklarımızı en verimli ve en isabetli biçimde toplumsal faydaya dönüştürmeye çalışıyoruz” dedi.

Spor ve sağlık alanında ihtisaslaşan ASÜ’nün, kendisi ile aynı dönemde kurulan ve daha kıdemli üniversitelerden ayrılan kimi özelliklerine dikkat çeken Rektör Şahin, “ASÜ uluslararası standartlara göre yapılan değerlendirmelerde son iki yıldır ‘en çevreci’ üniversiteler arasında ilk basamaklarda yer alıyor. Bunda bisikletli ulaşım, verimli enerji kullanımı, çevre düzenlemeleri gibi çalışmaların önemli bir payı var. Öte yandan ASÜ, engellerin de özel olarak tercih ettiği bir üniversite olma yolunda ilerliyor. Turuncu ve Yeşil Bayrak ödülleri ile bu noktadaki ilerleyişimiz sürüyor. Hijyen ve Sanitasyon Belgesine, Kalite Belgesine, bölgeye hitap edebilen laboratuvarlara sahip olma gibi özellikleriyle de Üniversitemiz büyüyor ve bu noktada adım atan kurumlara yol gösteriyor” dedi.

ASÜ’nün 15’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan ve büyük bir heyecan içinde çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Rektör Şahin, “Bu süreç içerisinde elde edilen tüm başarılar bir ekip çalışmasının ürünüdür. Birlikte büyüdük… Bu yolda katkısı olan herkese bir kere daha teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.