Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray Üniversitesi’nde mezuniyet törenleri tamamlandı

Aksaray Üniversitesi’nde mezuniyet törenleri tamamlandı
Aksaray Anadolu AŞ
4 Temmuz 2022 22:03

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 2022 yılı mezuniyet törenleri tamamlandı. 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılan törenlerde yaklaşık 2 bin öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 2022 yılı mezuniyet törenleri tamamlandı. 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılan törenlerde yaklaşık 2 bin öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Dört gün boyunca farklı fakülte ve okullar, belirlenen gruplar halinde stadyum ve salon etkinliklerine katıldı. Törenlerin açılış programı ASÜ Atletizm Stadyumu’nda, diğerleri kampüsteki çeşitli salonlarda gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, büyük bir coşkuyla mezuniyet törenlerinin tamamlandığını, törenlerin sorunsuz şekilde gerçekleşmesine katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ettiğini söyledi.

Farklı akademik disiplinlerde öngörülen eğitimleri tamamlayan ve yeni bir hayata merhaba diyen mezun öğrencileri tebrik eden Prof. Şahin, “Mezun olmak öğrencilerin hayatlarındaki en önemli dönüm noktalarından birisidir. Her birisi için artık yepyeni bir hayat var. Ancak mezun olmak öğrenme sürecinin bittiği anlamına gelmiyor. Tüm mezun öğrencilerimizden kendilerini sürekli yenilemelerini, değişen çağı iyi okumalarını, akli gelişimlerine ek olarak ruhi ve fiziki gelişimlerine de ihtimam göstermelerini bekliyoruz” dedi.. (haberaksaray.com/Deniz Kurtoğlu)

Şahin, öğrencilerin üniversiteyle olan bağlarını koparmamalarını da isteyerek, sözlerini şöyle tamamladı: “ASÜ büyük bir aile. Her yıl bu aileye binlerce öğrenci katılıyor. Biz sizi çok seviyoruz ve her zaman yanınızdayız…”

– Törenlerden Kısa Notlar –

* 17 akademik birim için toplu ve bireysel 14 tören düzenlendi ve törenler yaklaşık 20 saat sürdü.

* Törenlere protokol mensupları, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin yakınları katıldı.

* Törenlerde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Prof. Dr. Engin Deligöz ve Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş ile fakülte dekanları, okul müdürleri ve dereceyle mezun olan öğrenciler konuşmalar yaptı.

* Fakülte, okul ve bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere plaket ve belgeleri verildi.

* Dereceye giren öğrencilerin yaklaşık yüzde 75’i kız öğrencilerden oluştu.

* Törenlerin sorunsuz bir biçimde tamamlanabilmesi için organizasyonlarda akademik ve idari onlarca personel görev aldı.

* Törenlere katılamayan öğrenciler ve yakınları için etkinlikler, elektronik ortamda canlı şekilde yayınlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.