Dolar 32,3804
Euro 34,7367
Altın 2.400,13
BİST 10.168,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 19°C

Aksaray Üniversitesi’nde Sezai Karakoç anıldı

Aksaray Üniversitesi’nde Sezai Karakoç anıldı
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ocak 2024 20:37

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, şair ve mütefekkir Sezai Karakoç’u anma programı düzenledi.

Program, Dr. Öğr. Üyesi Fikri Kula’nın açılış konuşmasıyla başladı. Sezai Karakoç’un hayatı, düşüncesi, eserleri ve duruşu ile genç nesiller için bir hazine konumunda olduğunu, yazdıklarıyla ve söyledikleriyle uyumlu bir hayat yaşadığını ifade eden Kula, “O, ‘Diriliş’ adıyla sistemleştirdiği düşüncesiyle, İslam medeniyetinin yeniden inşası için ömrünü vakfetmiştir. Karakoç’un -özellikle Doğu Türkistan ve Filistin’de yaşananlar göz önüne alındığında- İslam âleminin birleşmesi için gösterdiği mücadelenin ne kadar haklı bir mücadele olduğu bugün daha net görülmektedir” dedi.

Programda konuşan Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulmuttalip İpek de Sezai Karakoç’un büyük bir şair olmasının yanı sıra önemli bir mütefekkir olduğunun altını çizdi.

Özellikle Ortadoğu hususundaki öngörü ve tespitlerinin öneminin bugünlerde daha net anlaşıldığını belirten İpek, “Sezai Karakoç’un ‘Diriliş Nesli’ ile ifade ettiği nesil olabilmek için üzerimize düşen vazife ve yükümlülükleri gerçekleştirmeliyiz” diye konuştu.

Etkinlikte, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden Nesrin Asal, Huriye Aydın, Sedef Arı, Zeliha İner, Hatice Kübra Kaplan ve Berat Özdemir Sezai Karakoç’un hayatı, sanatı ve düşüncesi ile ilgili bilgiler verdi; şiir ve yazılarından seçkiler okudu.

Anma programı, çalışmalara katkı sunan isimlere teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.