Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
29°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 27°C

Aksaray Üniversitesi’nde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk anıldı

Aksaray Üniversitesi’nde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk anıldı
11 Kasım 2025 01:14

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi tarafından “10 Kasım Atatürk’ü Anma” programı düzenlendi. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87’nci yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen programda, Atatürk sevgi, saygı ve minnetle anıldı.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Konferans Salonu’nda düzenlenen anma programına Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Köse, Prof. Dr. Erşan Sever, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saat 09.05’te gerçekleşen saygı duruşunun ardından başlayan anma programında Türkçe Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencisi Saithan Saçma, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aradan geçen yıllara rağmen, fikirlerinin ve ideallerinin Türk gençliğine ilham vermeye devam ettiğini söyledi.

10 Kasım yalnızca bir yas günü değildir

“Atatürk’ün bizlere mirası Cumhuriyet, yalnızca bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda bir vizyondur” diyen Saithan Saçma, şunları söyledi: “Atatürk’ün en büyük hedefi, Cumhuriyeti gençliğe emanet etmekti. Burada bizlere düşen görev bu güvene layık olmak; vicdanın, merhametin ve aklın rehberliğinde dosdoğru ilerlemektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Nutuk” adlı eserinde, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini ve Cumhuriyetin kuruluş sürecini, bir rehber mahiyetinde, gelecek kuşaklara kazandırmıştır. 10 Kasım yalnızca bir yas günü değildir. 10 Kasım Atatürk’ü anlama, anlatma ve onun fikirlerini yaşatma günüdür. Atatürk’ü anmak, onu yalnızca duygularla değil; fikirleriyle, ilkeleriyle ve hedefleriyle yaşatmaktır” dedi.

Cumhuriyet bütüncül bir modernleşme projesidir

ASÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Okumuş, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Türk milletine düşen en önemli görevin Atatürk’ün ideallerini yaşatmak, Cumhuriyetin değerlerini korumak ve onun açtığı yolda durmadan ilerlemek olduğunu kaydeden Doç. Dr. Osman Durmuş, “Bugün Atatürk’e duyduğumuz minneti; O’nun ilkelerine, akla, bilime, çağdaşlığa ve en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkarak gösterebiliriz. Atatürk için Cumhuriyet yalnızca bir yönetim biçimi değil, bütüncül bir modernleşme projesidir. Cumhuriyet sadece bağımsızlığın adı değil, aydınlanmadın da rejimiydi. Cumhuriyetin ilanından sonra başlatılan reformlar, bu vizyonun somut adımlarıydı. Atatürk’ün vizyonu yalnızca bir devlet kurmak değil, aynı zamanda çağdaş ve demokratik bir toplum inşa etmekti. Eğitimden hukuka, ekonomiden kültüre kadar her adım, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sağlamlaştırdı” diye konuştu.

Atatürk tarih sahnesinde unutulmaz bir iz bırakmıştır

Atatürk’ün küçük yaşlardan itibaren vatan sevgisini, özgürlük tutkusunu ve milletine hizmet etme arzusunu kalbinin en derinlerinde taşıdığını kaydeden Doç. Dr. Okumuş, askeri okullarda kazandığı bu ruhun yıllar sonra bir milletin kurtuluş reçetesine dönüştüğünün altını çizdi. Türk milletinin kaderini değiştiren anların, Atatürk’ün kararlılığı ve öngörüsü sayesinde mümkün olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Durmuş, şunları kaydetti: “Atatürk’ün askeri okullarda kazandığı deha, Çanakkale’de bir milleti yok olmaktan kurtaran stratejik bir zekâya dönmüştür. Bir liderin sadece taktik bilgisi değil, milletine olan inancı ve ruh kattığı anlar, tarih sahnesine unutulmaz izler bırakır. Atatürk tarih sahnesinde unutulmaz bir iz bırakmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum.” Programda, ASÜ

Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. Dr. Ezgi Demirkaya, Öğr. Gör. Dr. Yaşar Musaoğlu ve öğrencileri, Atatürk’ün en sevdiği türküleri seslendirdi. Duygusal anların yaşandığı etkinliğin sonunda, ASÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Yıldırım, Müzik Eğitimi Bölümü akademisyenlerine ve öğrencilere teşekkür belgelerini takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.