Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray ve İstanbul’da eş zamanlı suç örgütü operasyonu!

Aksaray ve İstanbul’da eş zamanlı suç örgütü operasyonu!
Aksaray Anadolu AŞ
16 Mart 2021 16:43

Uyuşturucu madde imal ederek ticaretini yapan ve suç örgütü kurduğu iddia edilen şahıslara yönelik Aksaray ve İstanbul’da eş zamanlı operasyon yapan jandarma ekipleri 24 kişiyi gözaltına altı. Şüphelilerden 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyon, Aksaray merkezli olarak İstanbul ve Aksaray’ın merkez ilçe ve Ağaçören ilçelerinde gerçekleştirildi.

Alınan bilgiye göre, Aksaray genelinde İstanbul bağlantılı olarak uyuşturucu imal edildiği, uyuşturucu ticareti yapıldığı ve bu kapsamda suç örgütü kurulduğu bilgisine ulaşan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde şüphelilere yönelik teknik ve fiziksel takip başlattı. 3 ay boyunca süren teknik ve fiziksel takipte yeteri delil ve bulgulara ulaşan jandarma ekipleri operasyon için düğmeye bastı.

Aksaray ve İstanbul ilinde gerçekleştirilen 14 ayrı operasyonda 24 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin evlerinde, üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 5 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet tabanca şarjörü, 8 adet tabanca fişeği, 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 103 adet av tüfeği kartuşu, 42 adet uyuşturucu hap, 10 gram metamfetamin, 13 adet afyon sakızı kapsülü, 5 gram kubar esrar, 5 gram kenevir tohumu, 13 adet uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanma aparatı, suçtan elde ettiği değerlendirilen bir miktar para, 1 adet flaş bellek, 10 adet cep telefonu ve 10 adet sim kart ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığında sorguları tamamlanan 24 şüpheli adliyeye sevk edilirken, şüphelilerden 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 18 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.