Dolar 32,4569
Euro 34,6498
Altın 2.391,27
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Az Bulutlu
Aksaray
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 15°C
Paz 15°C

Aksaray’a 2,5 yılda 24 yeni oyun parkı kazandırıldı

Aksaray’a 2,5 yılda 24 yeni oyun parkı kazandırıldı
Aksaray Anadolu AŞ
14 Aralık 2021 13:34

Aksaray Belediyesi şehir genelinde yetişkinlerin sosyal yaşantısını hareketlendirmek ve çocuklara güvenli yeni oyun alanları oluşturulmak için 2,5 yılda 24 yeni oyun parkını hizmete sundu.

Aksaray Belediyesi, yeni çocuk oyun parkları yaparak şehir genelindeki park sayısını 261’e yükseltti. Yeni park yapımının yanı sıra mevcutta bulunan parkların eskimiş, kullanılmaz hale gelmiş oyun gruplarının bakım, onarımını gerçekleştiriyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in göreve gelmesiyle birlikte güvenliği artırılan birçok parkın da zemini kauçuk kaplama zeminle yenilenirken, birçok oyun grubu ve spor alet ve ekipmanı yenileriyle değiştirildi.

Yeni yapılan parklarda çocukların ve gençlerin zihinsel, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak olan yeni oyun parkı zengin içeriği ile dikkat çekiyor. Yenilikçi fikirlerle dizayn edilen parklarda birbirinden eğlenceli ve geliştirici birçok oyun grubu, survivor parkurları, spor alanı, basketbol, futbol ve voleybol sahaları, yürüyüş yolları ve kamelyalar yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Paşacık Mahallesinde Gülümse Parkın açılışını gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kurtuluş Mahallesinde bulunan Latif Emekli Parkının, Fatih Mahallesi parkının da açılışa hazır hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

Park yapımı noktasında rekor sayılara ulaşan Aksaray Belediyesi, 2,5 yıl içerisinde Tacin Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Parkı ile TOKİ Gençosman Parkı içerisine engelli çocuklar için 2 adet Engelsiz Park inşa etti. Geniş yeşil alanlara sahip olan parklar ile şehir genelinde kişi başına düşen yeşil alan varlığında ciddi oranda artış yaşandı. (Haber Bülteni)

blank blank blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.