Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
BİST 8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray’a hizmet edenler Somuncu Baba Türbesi önünde anıldı

Araştırmacı Gazeteci Yazar Ali Genç öncülüğünde, Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar’ın da destekleriyle Aksaray’a maddi ve manevi hizmetleri dokunup da ebediyete intikal eden Aksaray’ın hayırlı evlatları dualarla anıldı.

Aksaray’a hizmet edenler Somuncu Baba Türbesi önünde anıldı
Aksaray Anadolu AŞ
26 Aralık 2017 16:59

Araştırmacı Gazeteci Yazar Ali Genç öncülüğünde, Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar’ın da destekleriyle Aksaray’a maddi ve manevi hizmetleri dokunup da ebediyete intikal eden Aksaray’ın hayırlı evlatları dualarla anıldı.

Somuncu Baba Türbesi önünde gerçekleşen anma programına Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Genel Meclis Başkan Yardımcısı Celalettin Kılıç, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar, İnternet Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mustafa Avcı, AK Parti Merkez İlçe yönetimi katıldı.

1995’den itibaren aralıksız olarak Aksaray’a maddi ve manevi hizmeti dokunan şahsiyetler için anma programı düzenlediğini açıklayan Gazeteci-Yazar Ali Genç, Aksaray’a Cumhuriyet tarihinden bu yana sayısız devlet adamı, siyasetçi, yazarların katkı sunduğunu belirtti.

Aksaray nüfusuna kayıtlı olmayıp Aksaray’ın için hizmet edenlerin unutulmaması gerektiğinin altını çizen Gazeteci-Yazar Ali Genç, Aksaray’a her alanda hizmeti dokunan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ortaköylü Hacı Ali Paşa, Vehbi Çorakçı, Halide Edip Adıvar, Adnan Adıvar, İsmail Suphi, Medeni Berk, Oğuzdemir Tüzün, Ömer Kaşif Nalbantoğlu, Turgut Özal, Mehmet Altınsoy, Raşit Daldal, Yüksel Özden, Ünal Özgödek, Mahir Südemen, Çapan Tekeli, İsmail Baysal ve İ. Hakkı Konyalı gibi isimleri başlattıkları projeler ve yaptıkları hizmetlerle tek tek açıkladı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, gerçekleşen program sayesinde “Aksaray’a hizmet edenlerden ebediyete intikal edenleri bir kez daha anmış alıyoruz” dedi. Makam ve mevkilerin geçici, hizmetlerin de kalıcı olduğunu söyleyen Başkan Yazgı, “Bizlerde bu makamlardan gelip geçiciyiz. Önemli olan yapılan hizmetlerin kalıcı olması. Bu şehre en küçük hizmeti dokunan ve emeği geçenlere Allah’tan rahmet etsin diyorum. Ayrıca bu tür programları gelecek dönemde daha kapsamlı yapmamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Somuncu Baba türbesi önünde Aksaray’a maddi ve manevi hizmeti dokunanlar için dualar edildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.