Dolar 32,5169
Euro 34,9742
Altın 2.438,92
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 20°C

Aksaray’a Nisan ortasında kar sürprizi! Don uyarısı da var

Aksaray’a Nisan ortasında kar sürprizi! Don uyarısı da var
Aksaray Anadolu AŞ
12 Nisan 2022 11:49

Meteoroloji’nin Aksaray tahmini yine tuttu, Nisan ortasında şehre kar yağmaya başladı.

Meteoroloji’nin Aksaray tahmini yine tuttu, Nisan ortasında şehre kar yağmaya başladı. Son tahminlere göre yağış yarın da bazı bölgelerde sürecek. Ayrıca hava sıcaklığında da 15 dereceye varan düşüş bekleniyor. Bu nedenle zirai don uyarısı var.

Oldukça sert ve yağışlı bir kış mevsimini geride bırakan Aksaray, Nisan ayıyla birlikte bahar havası yaşıyordu.

Üretimin devamı adına çiftçiler yağmur yağışı beklerken, Meteoroloji dün kar ve zirai don uyarısı yaptı.

Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, açıklamasında şunları kaydetti:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; 11 Nisan 2022 Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte bölgemizin (Aksaray, Konya, Karaman ve Niğde) kuzeybatı kesimlerden başlayarak hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (10-15 derece) azalması bekleniyor.

11 Nisan 2022 Pazartesi günü bölgemiz genelinde sağanak, gök gürültülü sağanak ve zamanla yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışların; 12 Nisan 2022 Salı günü Aksaray, Karaman, Niğde çevreleri ile Konya’nın doğu kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Salı günü ilk saatlerden itibaren bölgemiz genelinde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don tehlikesi bulunmaktadır. Cuma günü sabah saatlerine kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.