Dolar 32,5282
Euro 34,8555
Altın 2.442,20
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Aksaray’da 2022 yılının ilk ayında ihracat arttı

Aksaray’da 2022 yılının ilk ayında ihracat arttı
Aksaray Anadolu AŞ
7 Şubat 2022 16:53

Aksaray’ın 2021 yılında Cumhuriyet tarihindeki ihracat rekoru 171 Milyon Dolar olarak gerçekleşirken yeni yılın ilk ayındaki rakamlar yıl sonunda yeni rekorların habercisi olarak gözüküyor.

Aksaray’ın 2021 yılında Cumhuriyet tarihindeki ihracat rekoru 171 Milyon Dolar olarak gerçekleşirken yeni yılın ilk ayındaki rakamlar yıl sonunda yeni rekorların habercisi olarak gözüküyor. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, 2022 yılının ocak ayının 2021 Yılı ocak ayındaki ihracat rakamının %70 üzerine çıkarak 11.47 Milyon Dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.

ATSO Başkanı Göktaş, yaptığı açıklamanın devamında; “ATSO İhracat Destek Ofisinin TİM’den aldığı ekonomik veriler neticesinde ilimiz Aksaray’ın ihracat rakamları bir önceki yılın ocak ayına göre %70,4 artarak 11.47 Milyon $ olmuştur. Daha önceki yılların ocak ayı referans alındığında ihracat rekor bir başlangıç yapmıştır. Ocak ayında en fazla ihracat yapılan ilk üç ülke sırasıyla Bulgaristan, Mısır ve Güney Afrika Cumhuriyeti’dir. En fazla ihracatı yapılan ürünler ise makine ve aksamları (5.19 Milyon $), otomotiv endüstrisi (1.84 Milyon $) ve demir-demir dışı metaller (1.09 Milyon $) şeklindedir. Bir önceki yılın ocak ayına göre yüzde olarak büyüyen ilk üç sektör ise tekstil, otomotiv endüstrisi ve halıcılıktır.

Rakamlara baktığımızda 2022 yılının Aksaray’ın ihracatında yeni rekorlara imza atacağı gözükmektedir. Aksaray İş Dünyasının öncü kuruluşu olan Ticaret ve Sanayi Odamızda, yapacağı çalışmalarla üyelerimize en büyük katkıyı sunacaktır” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.