Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 21°C

Aksaray’da 22 hafız için hafızlık icazet merasimi düzenlendi

Aksaray’da 22 hafız için hafızlık icazet merasimi düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ekim 2023 11:53

Aksaray İl Müftülüğüne bağlı Geylani Yatılı Erkek Kuran Kursunda hıfzını tamamlayan 22 öğrenci için belge takdim merasimi düzenlendi.

Aksaray Karamanoğlu Ulu Camiinde düzenlenen programa; Aksaray Vali Yardımcısı Hakan Kılıçkaya, Aksaray Belediyesi Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz, İl Müftüsü Veysel Işıldar, İl protokol üyeleri, Geylani Hizmet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Avni Çekiç ve vatandaşlar katıldı.

“Aksaray’ın 22 hafızı değil, 22 tane muhafızı var”

Programda konuşma yapan Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz: ” Geçen sen yine bu camide sizlerle beraberdik, geçen sene bu camide Aksaray’ın hafızlarını beraber tebrik etmiştik. Hamdolsun cenabı hakk’a bize tekrar nasip etti. Bu mutlu günü tekrar görmemize ömür verdi. Bugün şunu söyleyebiliriz; Aksaray’ın bugünden itibaren 22 hafızı daha var. Bunu Aksaraylılar için söylüyorum gurur duyun, iftihar duyun, sevinç duyun, çünkü Aksaray’ın 22 hafızı değil 22 tane muhafızı var. Bu çocukların her birisi cenabı Hakk’ın koruması altındadır. Ben Cenab-ı Hakk’ın kelamını ezberleyeceğim, ben hafız olacağım, diyerek yola çıkan, bu uğurda gece gündüz demeden çalışan, bu öğrencilerimizin, her birisinin alınlarından öpüyorum. Çocuklarımızın her birisinin anne babasını hususen kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.

“Cenabı hak zalimi, zalimle vursun”

İl Müftüsü Işıldar ise: “Bugün çok sevinçliyiz, gururluyuz, ama bir taraftan kalbimizin bir tarafı buruk, çünkü; Filistin’deki Müslüman kardeşlerimiz bombalara maruz kalıyor. Cenabı hak zalimi, zalimle vursun. Kafiri, kafire musallat etsin. Hainleri ve zalimleri Allah yerle yeksan etsin. Allah milletimize, devletimize, birlik dirlik içinde milli ve manevi dayanışmamızla bu milleti Cenabı Hak, kıyamete kadar payidar eylesin. 22 hafızımızı tebrik ediyorum ailelerine öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Buraya katılım sağlayan hepinize şükran ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Program sonunda hafızlığını tamamlayan 22 öğrenciye hafızlık belgeleri ve hediyeleri verildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.