Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 13°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
13°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 23°C

Aksaray’da 65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli oluyor

Aksaray’da 65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli oluyor
Aksaray Anadolu AŞ
8 Ağustos 2023 00:00

Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, 15 Ekim 2023 tarihinden sonra 65 yaş üstü vatandaşların minibüslerde ücretsiz taşınmasının sona ereceğini açıkladı.

Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk’ün yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelinde tartışmalı bir karar alındı. Türkiye Şoförler ve Otobüsçüler Federasyonu ve Türkiye Tüm Özel Halk Otobüsler Derneği’nin de katılımıyla, 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz taşınması uygulaması için 15 Ekim tarihinden itibaren bir düzenleme talebi yapıldı.

Başkan Öztürk, düzenlemenin hayata geçirilmemesi durumunda ellerinin kollarının bağlı kalacağını belirterek, “Artık ücretsiz binişe son vermek zorunda kalacağız. Şehit yakınları, gaziler, polisler, engelliler ve basın mensupları dışında, 65 yaş ve üstü vatandaşlar için ücretsiz taşıma hizmeti sona erecek” ifadelerini kullandı.

Kararın gerekçesi olarak, devletin 65 yaş üstü vatandaşlar için verdiği 1.700 TL maddi desteğin yeterli olmadığı ve zarara yol açtığı belirtiliyor. Minibüsçüler ve otobüsçülerin günlük 100 bin kişiye ücretsiz biniş sağladığı ifade ediliyor.

Karar, tüm illerde destek görürken, vatandaşların da tepkisine yol açtı. Kimi vatandaşlar, su doldurmak gibi günlük ihtiyaçları için bile otobüs kullanmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, düzenleme talebinin haksız olduğunu düşünüyor.

Ancak Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, düzenlemenin adil olduğunu ve sektörün sürdürülebilirliği için zorunlu olduğunu savunuyor. 15 Ekim tarihi yaklaşırken, gözler bu tartışmalı karara çevrildi. Konu, tüm ülke genelinde gündemdeki yerini koruyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.