Dolar 32,3592
Euro 34,7625
Altın 2.392,75
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Az Bulutlu
Aksaray
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 19°C

Aksaray’da ağır tonajlı araç denetimi

Aksaray’da ağır tonajlı araç denetimi
Aksaray Anadolu AŞ
2 Ekim 2022 16:46

Aksaray’da yük taşımacılığı yapan kamyon ve tırlara yönelik denetim yapan jandarma trafik ekipleri, yasal yük oranının üzerinde olan 3 araca 18 bin 379 TL para cezası kesti.

Aksaray’da yük taşımacılığı yapan kamyon ve tırlara yönelik denetim yapan jandarma trafik ekipleri, yasal yük oranının üzerinde olan 3 araca 18 bin 379 TL para cezası kesti.

Aksaray’da tonajlı araç denetimlerini aralıksız sürdüren İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, ilçe, belde, köy ve karayollarında yaptığı uygulamalarda yasal sınır üstü taşımacılığına geçit vermiyor. Kamyon, tır ve kamyonet gibi yük taşımacılığı yapan araçları tek tek durdurarak denetleyen jandarma trafik ekipleri, ilk olarak ehliyet, ruhsat ve yeterlilik belgesi kontrolü yaptı. Ardından araç üzerinde denetleme yapan jandarma, plaka, motor şase, branda çekme ve yük kontrolü yaptı.

Yapılan denetimlerde yasal kapasiteden fazla yük taşıyan, yükü karayoluna dökülecek şekilde branda çekmeden taşımacılık yapan ve trafiği tehlikeye düşüren 3 araç sürücüsüne 18 bin 379 TL idari para cezası uygulandı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Aksaray İl Jandarma Komutanlığı tarafından yolcu taşımacılığı yapan araçların taşımacılık faaliyetlerinin mevzuata uygun kesintisiz, sorunsuz ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi amacıyla denetim faaliyetleri aralıksız devam etmektedir. Trafik kazalarının en aza indirilmesi ve vatandaşımızın huzurlu seyahat etmesi amacıyla denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” denildi..

blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.