Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 21°C

Aksaray’da anız yakan çiftçiye ceza

Aksaray’da anız yakan çiftçiye ceza
Aksaray Anadolu AŞ
19 Temmuz 2023 09:50

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tohum hasadının başlamasıyla birlikte anız yangınlarının önlenmesi ve çiftçilerin güvenli bir hasat dönemi geçirmesi için yoğun çaba harcıyor.

Son dönemde artan anız yangınlarına karşı mücadele etmek amacıyla harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Aksaray’ın çeşitli bölgelerinde denetim faaliyetlerini sürdürüyor.

Edinilen bilgiye göre; Geçtiğimiz günlerde 112 acil ihbar hattını arayan bir vatandaşın ihbarı üzerine bölgeye yönlendirilen ekipler, Merkez İlçe İsmailağatolu Köyü’nde H.A.D. isimli bir şahsın anız yaktığı ihbarı aldı.

Yapılan incelemeler sonucunda, şahsın kendi arazisinde bulunan anızı yaktığı ve bu eylemiyle henüz hasadı yapılmamış olan ürünleri tehlikeye attığı tespit edildi. İl Jandarma ekipleri, şahıs hakkında “Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokmak” suçlamasıyla adli ve idari işlem başlattı.

Jandarma ekipleri, yaptıkları denetim sonrası çiftçilerin güvenli bir hasat dönemi geçirmesi için denetim faaliyetlerine aralıksız olarak devam edeceklerini belirtti. Anız yangınlarının önlenmesi ve tarım arazilerinin korunması amacıyla çiftçilere de çağrıda bulunan ekipler, anız yakımı konusunda duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları açıklamanın devamında, çiftçiler ve vatandaşlar, anız yakımı veya benzeri durumları gözlemlediklerinde 112 acil ihbar hattını arayarak jandarmayı aramalarını isteyerek, toplumun desteği ve işbirliğiyle anız yangınlarına karşı etkin bir mücadele yürütmeye devam edeceklerini ifade etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.